Ρωσία

Δείτε τα κτίρια όπου η Ρωσία ισχυρίζεται ότι σκότωσε 600 Ουκρανούς στρατιώτες (βίντεο-εικόνες)

Κτίρια στο Κραματόρσκ που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι βομβάρδισε ως απάντηση στην επίθεση με πυραύλους HIMARS στη Makiivka στέκονται, γράφουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, δημοσιεύοντας εικόνες που έλαβαν δημοσιογράφοι στη σκηνή. Από αυτά φαίνεται ότι οι Ρώσοι πέρασαν με πυροβολισμούς και μόνο τα τζάμια έσπασαν από την έκρηξη. «Πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι στο Κραματόρσκ δεν μπόρεσαν να βρουν καμία επιβεβαίωση των ισχυρισμών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο ισχυρίστηκε ότι εκατοντάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση με πυραύλους.

Κανένα από τα κτίρια στο Κραματόρσκ που αναφέρει η Μόσχα δεν καταστράφηκε», έγραψε στο Twitter η ειδησεογραφική πύλη Nexta, μαζί με αρκετές φωτογραφίες από το σημείο. Οι εικόνες δείχνουν ένα κτίριο με σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένα έπιπλα, αλλά η κατασκευή είναι όρθια.

Μπροστά της βρίσκεται ένας κρατήρας που προκλήθηκε από έκρηξη, που πιθανότατα είναι και ο λόγος που έσπασαν τα τζάμια του κτιρίου. «Ο Antti Kuronen, ένας Φινλανδός δημοσιογράφος, γράφει ότι ένας μεγάλος κρατήρας εμφανίστηκε μπροστά σε ένα από τα κτίρια, αλλά δεν υπάρχουν ίχνη από άμεσο χτύπημα. Επιπλέον, οι περίοικοι δεν είδαν ασθενοφόρο το πρωί της 8ης Ιανουαρίου», τόνισε επίσης ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με το Nexta.

 

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή, σε ανάρτησή του στο Telegram, ότι περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν μετά από επίθεση με ρουκέτα στους στρατώνες όπου βρίσκονταν, στην πόλη Kramatorsk στην ανατολική Ουκρανία.

«Τις τελευταίες 24 ώρες, οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ανακάλυψαν και επιβεβαίωσαν μέσω διαφόρων ανεξάρτητων καναλιών την προσωρινή ανάπτυξη στρατευμάτων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη Kramatorsk. Υπήρχαν περισσότεροι από 700 Ουκρανοί στρατιωτικοί στον Στρατώνα 28 και περισσότεροι από 600 στον Στρατώνα 47. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης με ρουκέτα σε αυτούς τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 600 Ουκρανοί στρατιώτες», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου. Ωστόσο, η Ουκρανία διέψευσε αμέσως τους ισχυρισμούς της Μόσχας, τους οποίους χαρακτήρισε «δείγμα ρωσικής προπαγάνδας».


 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ