Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρευρέθηκε μόνος στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία σε έναν καθεδρικό ναό του Κρεμλίνου αντί να συμμετάσχει με άλλους πιστούς.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Πούτιν γιορτάζει τα Χριστούγεννα στη Μόσχα και όχι στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ζωντανά δύο στιγμιότυπα του Πούτιν μέσα στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ ιερείς τελούσαν τη Θεία Λειτουργία τα μεσάνυχτα.
Φορώντας ένα μπλε παλτό και λευκό ζιβάγκο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν ο μόνος πιστός που παρευρέθηκε στη λειτουργία. Έκανε τον σταυρό πολλές φορές πριν διακοπεί το τηλεοπτικό ρεπορτάζ για να δείξει στους τηλεθεατές τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα, αναφέρει το Reuters.
Ο αρχηγός του ρωσικού κράτους, ο οποίος γιόρτασε το Πάσχα πέρυσι στον καθεδρικό ναό με χιλιάδες πιστούς, παρευρέθηκε μόνος στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία και πέρυσι, αλλά στην επίσημη κατοικία του Novo-Ogariovo έξω από τη Μόσχα. Το 2021, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε μια δημόσια λειτουργία στο Νόβγκοροντ. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία υποστηρίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπενθυμίζει το Reuters.
Ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος Α' ζήτησε, την Πέμπτη, και οι δύο πλευρές που εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία να σεβαστούν την 36ωρη εκεχειρία των Χριστουγέννων που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Πούτιν. Ωστόσο, οι Ρώσοι παραβίασαν την εκεχειρία από την πρώτη κιόλας ώρα, βομβαρδίζοντας τις πόλεις Μπαχμούτ και Κραματόρσκ .