Ρωσία

Huawei: Κλείνει μια από τις μονάδες της στη Ρωσία υπό τον κίνδυνο κυρώσεων

Από 1η Ιανουαρίου στη Ρωσία θα κλείσει η μονάδα εταιρικών πωλήσεων τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών της κινεζικής Huawei, γράφει η ρωσική εφημερίδα Kommersant, η οποία αποδίδει την απόφαση αυτή της κινεζικής εταιρείας στον κίνδυνο να υποστεί κυρώσεις.

Σύμφωνα με την Kommersant, η κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphone και επικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei κλείνει ένα από τα τμήματά της στη Ρωσία. Συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου, το τμήμα Enterprise Business Group, το οποίο ασχολείτο με τις εταιρικές πωλήσεις τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, θα σταματήσει τις δραστηριότητές του, γράφει σήμερα η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή που τήρησε την ανωνυμία της. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην εν λόγω μονάδα εργάζονταν περίπου 2.000 άτομα, στα οποία προτάθηκε να μεταφερθούν σε άλλες χώρες της ΚΑΚ (Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών) ή να παραιτηθούν από την εργασία τους. Η εταιρεία θα διατηρήσει προς το παρόν το ρωσικό της γραφείο και είναι έτοιμη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της μετά την παύση των ενεργών εχθροπραξιών στην Ουκρανία, δήλωσε στο δημοσίευμα η πηγή της εφημερίδας Η απόφαση σχετίζεται με τους κινδύνους δευτερογενών κυρώσεων, αναφέρει η έκθεση.

Η Huawei διατηρεί κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στη Ρωσία

Ο κινεζικός όμιλος θα διατηρήσει τις πωλήσεις καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στη Ρωσία, καθώς και τα κέντρα έρευνας και ανάπτυξης που εδρεύουν στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη, το Νίζνι Νόβγκοροντ και το Νοβοσιμπίρσκ, αναφέρει η Kommersant. Τα κέντρα αυτά, μεταξύ άλλων, αναπτύσσουν τεχνολογίες για το πρότυπο επικοινωνιών 5G, τεχνολογίες επεξεργασίας και αναπαραγωγής λόγου, όρασης υπολογιστών, συστήματα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και μηχανική μάθηση.

Σύμφωνα με την Kommersant, ο εφοδιασμός της Huawei θα συνεχισθεί μέσω παράλληλων εισαγωγών. Το κλείσιμο του γραφείου της Huawei θα καταστήσει πιο δύσκολη την αγορά εξοπλισμού, επειδή οι παράλληλες εισαγωγές δεν θα παρέχουν την ταχύτητα και την εμβέλεια που απαιτούνται, δήλωσε στην εφημερίδα ο πρώτος αντιπρόεδρος τεχνολογίας της MTS, Πάβελ Βορόνιν.

Οι ξένες επιχειρήσεις αποσύρονται από τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου με την Ουκρανία

Η εισβολή στην Ουκρανία προκάλεσε μαζική έξοδο ξένων επιχειρήσεων από τη Ρωσία: σε αυτό συνέβαλαν τόσο ηθικοί λόγοι όσο και οι επιπτώσεις των κυρώσεων και της ανθρωπιστικής κρίσης. Το Yale School of Management εκτιμά ότι μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου περισσότερες από χίλιες ξένες εταιρείες από πολλούς τομείς είχαν εγκαταλείψει τη Ρωσία, περιορίζοντας τις δραστηριότητές τους ή σταματώντας τη δραστηριότητά τους στη χώρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...