Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ετοιμάζει νωρίτερα επίθεση ο Πούτιν στην Ουκρανία: Ξέμειναν από S-300 οι Ουκρανοί;-Οι Ρώσοι δηλώνουν την καταστροφή Τεσσάρων ραντάρ S-300 (Βίντεο)

Επίθεση με πυραύλους εδάφους-εδάφους κατά του Ντονιέτσκ έχουμε με πολύ μεγάλη σφοδρότητα.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι κατά την χθεσινή μεγάλης διάρκειας πυραυλικής επίθεσης, τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας ξεγελάστηκαν και “αποσπάστηκαν” από ψεύτικους ρωσικούς πυραύλους, καταναλώνοντας έτσι τα πυρομαχικά τους σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο του γνωστού Ρώσου Πτεράρχου Σουροβίκιν.

Με τη σειρά τους, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τέσσερις σταθμούς ραντάρ αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στις περιοχές Ντιεπροπετσκώφ και Ζαπορίζιε.

Πρόκειται για μια κλασική επίθεση των Ρώσων, όπως αυτές που υλοποιούν το τελευταίο διάστημα, με στόχο την παραπλάνηση της ουκρανικής αεράμυνας και την εξουδετέρωση  της, ώστε να πετάξουν στην συνέχεια τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη με λιγότερο κίνδυνο από το έδαφος.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε ότι:

"Διακόπηκε η μεταφορά όπλων και πυρομαχικών ξένης παραγωγής, η προώθηση των αποθεμάτων στις περιοχές των εχθροπραξιών, καθώς και οι αμυντικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας για την παραγωγή και επισκευή όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών σταμάτησαν.

Κατά την διάρκεια της απόκρουσης των ρωσικών πυραύλων από τα ουκρανικά και δυτικά συστήματα αεράμυνας, δαπανήθηκε σημαντικός πόρος σε εκτοξευόμενα δολώματα.

Ταυτόχρονα, καταστράφηκαν τέσσερις σταθμοί ραντάρ των ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 στις περιοχές των οικισμών Andrusovka, Prydniprovske, περιοχή Dnepropetrovsk, καθώς και Novotavricheskaya και Mykola-Pole, στην περιοχή Zaporozhye.

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ, προκλήθηκαν ζημιές σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Petropavlovka και Timkovka στην περιοχή Kharkiv.

Περίπου 40 Ουκρανοί στρατιωτικοί, ένα τεθωρακισμένο όχημα μάχης και τέσσερα οχήματα καταστράφηκαν.

Στην κατεύθυνση του Κρασνολιμάνσκι, οι προληπτικές ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων προκάλεσαν απώλειες  σε ουκρανικές μονάδες στην περιοχή του οικισμού Κολοντέζι του Ντονιέτσκ.

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε 30 Ουκρανούς στρατιώτες νεκρούς και τραυματίες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο φορτηγά.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις επιθετικές τους επιχειρήσεις.
Οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έκαναν ανεπιτυχείς προσπάθειες να αντεπιτεθούν τις ρωσικές μονάδες στις περιοχές των οικισμών Bakhmutskoe και Opytnoe.

Περισσότεροι από 30 Ουκρανοί στρατιωτικοί και επτά θωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν.

Στην κατεύθυνση Νότιο Ντονιέτσκ, οι ενέργειες των ρωσικών στρατευμάτων και τα πυρά του πυροβολικού εξουδετέρωσαν 35 Ουκρανούς στρατιώτες και δύο τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Επιπλέον, δύο ομάδες σαμποτάζ και αναγνώρισης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακαλύφθηκαν και εξουδετερώθηκαν  στις περιοχές των οικισμών Novomayorskoye και Shevchenko.

Η ρωσική πολεμική αεροπορία, με πυραύλους και ταυτόχρονη χρήση πυροβολικού, έπληξαν το προσωρινό σημείο ανάπτυξης της 14ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην πόλη Κουπιάνσκ, καθώς και 53 μονάδες πυροβολικού σε θέσεις βολής.

Στην περιοχή του οικισμού Κράσνυ Λιμάν χτυπήθηκε το σημείο προσωρινής ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων.
Ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην περιοχή του οικισμού Ζαλιμάν του Λουγκάνσκ μέσα σε μια μέρα".

Δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα αποτελέσματα της ρωσικής επίθεσης, ούτε φυσικά τις επιτυχίες των Ουκρανών ή τις αποτυχίες και των δύο πλευρών, αφού σε έναν πόλεμο το πρώτο πράγμα που “δολοφονείται”, είναι η αλήθεια, αλλά η ουσία παραμένει αφού και οι δύο πλευρές είναι εγκλωβισμένες, ενώ οι Ρώσοι "φορτώνουν" τεράστιο πολεμικό υλικό και μετακινούν Εφεδρείες για μια μεγάλης έκτασης χερσαίας επίθεσης εκτιμάται σχετικά σύντομα.       

Παρουσία του Πούτιν υλοποιήθηκε ειδική συγκέντρωση που “μυρίζει” από πολύ μακριά γενική επίθεση στην Ουκρανία

Σε συνάντηση στην έδρα των στρατιωτικών κλάδων που συμμετέχουν στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έκανε την εμφάνιση του ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος εξέφρασε την ετοιμότητά του να ακούσει προτάσεις για άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειες στο πλαίσιο του πολέμου μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Σύντροφοι αξιωματικοί, σήμερα θα ακούσουμε τους διοικητές κάθε επιχειρησιακής κατεύθυνσης και θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας σχετικά με τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειές μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν ενημερώθηκε για τις εργασίες του κοινού αρχηγείου των στρατιωτικών κλάδων που συμμετέχουν στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Οι κινήσεις και η παρουσία του Ρώσου προέδρου στο αρχηγείο των ρωσικών δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία, δείχνει ότι πιθανότατα ετοιμάζεται η εδώ και καιρό   διαφαινόμενη ρωσική επίθεση σε χρόνο που γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Οι διαφημιζόμενες επιτυχίες των ρωσικών δυνάμεων δεν είναι ικανές να στηρίξουν σε καμία περίπτωση, το σχέδιο του Κρεμλίνου για έλεγχο της Ουκρανίας, και για αυτό ετοιμάζεται  η νέα χερσαία επίθεση με νέα όπλα, μεγάλες εφεδρείες και τρομερή εναέρια ισχύ πυρός.

Θα τολμήσουμε να προβλέψουμε ότι, μόνο σίγουρο σύμφωνα με τον τρόπο δράσης των Ρώσων, είναι ότι ο ρωσικός στρατός θα επιτεθεί όταν κανένας δεν θα το περιμένει, και αυτό εμπεριέχει ως ημερομηνίες από αύριο έως τον Απρίλιο-Μάιο  του 2023, συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων και του νέου έτους.        

   

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...