Ρωσία

Η Ρωσία υπόσχεται να μην χρησιμοποιήσει βιολογικά όπλα: Δεν έχουμε στρατιωτικό πρόγραμμα που να σχετίζεται με τέτοια όπλα

Η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει βιολογικά όπλα, δήλωσε υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη την Παρασκευή, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Μη Διάδοσης και Ελέγχου Όπλων στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών Konstantin Vorontsov αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία θα μπορούσε να καταφύγει σε τέτοια όπλα στη σύγκρουση στην Ουκρανία. " Αυτό δεν είναι καθόλου θέμα " προς συζήτηση και η Ρωσία είναι " πλήρως και σταθερά προσκολλημένη στις υποχρεώσεις της " που έχει αναλάβει στις διεθνείς συνθήκες που απαγορεύουν τη χρήση αυτών των όπλων, ανέφερε ο Ρώσος διπλωμάτης.

" Δεν έχουμε κανένα πρόγραμμα στον στρατιωτικό τομέα που να σχετίζεται με τα βιολογικά όπλα " και " όλες οι δραστηριότητές μας στον βιολογικό τομέα είναι αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς και τίποτα περισσότερο από αυτό " , ισχυρίστηκε ο Konstantin Vorontsov, μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης στο περιθώριο μιας συνάντηση για την αξιολόγηση της εφαρμογής της σύμβασης για τα βιολογικά όπλα (BWC), η οποία απαγορεύει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την αποθήκευση αυτής της κατηγορίας όπλων μαζικής καταστροφής.

Ωστόσο, η έλλειψη μηχανισμού για την επαλήθευση της συμμόρφωσης με αυτή τη σύμβαση είναι η μεγάλη αδυναμία της και αντικείμενο διαμάχης για δεκαετίες. Στην παρέμβασή του στη Γενεύη, ο Ρώσος διπλωμάτης επανέλαβε επίσης τις κατηγορίες για αυτό το θέμα κατά των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, δηλαδή ότι η Ουάσιγκτον εμπλέκεται στην ανάπτυξη βιολογικών όπλων σε εργαστήρια στην Ουκρανία.

Η Μόσχα ζήτησε ανεπιτυχώς από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να διερευνήσει αυτούς τους ισχυρισμούς, τους οποίους η Ουάσιγκτον και το Κίεβο απορρίπτουν κατηγορηματικά. Τέτοια μυστικά εργαστήρια των ΗΠΑ υπάρχουν « όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες (...) κατά μήκος των συνόρων της Ρωσίας » , δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής σε διεθνείς οργανισμούς που εδρεύουν στη Γενεύη, Ghenadi Gatilov. , απευθυνόμενος στον Τύπο στο ίδιο συζήτηση στην οποία συμμετείχε και ο Vorontov.

Ερωτηθείς για τα αποδεικτικά στοιχεία με αυτή την έννοια που έχει η Ρωσία, ο Ρώσος πρεσβευτής απάντησε ότι " χιλιάδες έγγραφα κατασχέθηκαν " από τα ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Ουκρανία και αποτελούν εξίσου στοιχεία για μυστικές στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια σε αυτή τη χώρα . γράφει το AFP, που επικαλείται το Agerpres . « Δεν μιλάμε μόνο. Γνωρίζουμε τα γεγονότα » , υποστήριξε ο Ρώσος διπλωμάτης, επικρίνοντας το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και η Ουκρανία δεν απάντησαν ποτέ σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...