Ρωσικό πυροβόλο (Υάκινθος)
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσία: Οι "Υάκινθοι" καταστρέφουν τα νατοϊκά πυροβόλα ένα ένα στο Ντονέντσκ (Βίντεο)

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο της ρωσικής Zvezda, τα ρωσικά ρυμουλκούμενα πυροβόλα 2A34 Giatsint-B (Υάκινθος) εκτοξεύουν βολές στην περιοχή του νότιου Ντονέτσκ. Πυροβολητές της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας επιτίθενται τις θέσεις των Ουκρανών, με τις εκτοξεύσεις των "Υακίνθων" να ακούγονται σε όλη την γύρω περιοχή, σύμφωνα πάντα με τους Ρώσους.

Ο διοικητής της συστοιχίας δίνει καθαρές εντολές την μία μετά την άλλη: τα πυρά φαίνεται πως είναι συνεχή.

Νέο Βίντεο των Πυροβόλων της Ρωσίας

Οι "Υάκινθοι" ανεφοδιάζονται με βλήματα διαμετρήματος 152 χιλιοστών, συμπεριλαμβανομένων ισχυρά εκρηκτικών πυρομαχικών και πυρομαχικών με μειωμένο εκρηκτικό φορτίο. Η Zvezda αναφέρει πως υπάρχουν αρκετά πυρομαχικά για τους Ρώσους πυροβολητές, οπότε δεν υπάρχει ανάγκη για "οικονομία". Δίπλα από τα πυροβόλα υπάρχουν βουνά από βλήματα.

Με τόσο μεγάλο οπλοστάσιο, οι μαχητές αναφέρεται πως "σφυροκοπούν" ουκρανικούς στόχους μέχρι αργά το βράδυ.

"Ήταν κάπως έτσι πριν κάποιες μέρες. Πρώτα στοχεύσαμε, στοχεύσαμε σωστά και μετά χτυπήσαμε τον στόχο. Φωτίζεις τα πάντα με φακό," είπε ο πυροβολητής της συστοιχίας με το ψευδώνυμο Dinya.

Το ρωσικό κρατικό κανάλι αναφέρει πως κάτω από αδιάκοπους βομβαρδισμούς, οι Ουκρανοί χάνουν την ικανότητά τους να αντισταθούν. Τα ξένα πυροβόλα που τους δόθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των M777 και των M109 αναφέρεται πως "ησυχάζουν" λιγότερο από 5 χτυπήματα μετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"777 ή M109. Μέχρι 5 βλήματα εκτοξεύουν και μετά κανένα. Μπορεί να μην έχουν άλλα πυρομαχικά," φαίνεται πως εξηγεί ο διοικητής της διμοιρίας με το ψευδώνυμο Onega.

Χτυπούν τα Νατοϊκά M777

Προηγουμένως, υλικό των "Υακίνθων" που επιτίθονταν θέσεις Ουκρανών έγινε δημόσιο μέσα από την σελίδα της Zvezda. Ο διοικητής της συστοιχίας είπε πως τα πυρά ήταν εύστοχα λόγω των οδηγιών που έλαβαν οι χειριστές από drones στον αέρα. Οι "Υάκινθοι" δίνουν συχνές μάχες εναντίον συστοιχιών, όπως των νατοϊκών M777. 

Η κρατική σελίδα του ρωσικού υπουργείου άμυνας κλείνει το άρθρο της λέγοντας πως κατά την διάρκεια μίας από αυτές τις συγκρούσεις, μία ρωσική διμοιρία κατάφερε να καταστρέψει τρία ρυμουλκούμενα πυροβόλα του εχθρού. Και τα τρία σύμφωνα με αναφορές της ήταν νατοϊκά και πιο συγκεκριμένα τύπου M777. Το M777 είναι ένα ελαφρύ ρυμουλκούμενο πυροβόλο 155 χιλιοστών, το οποίο ανέπτυξαν οι ΗΠΑ σε συνεργασία με το Ηνωμένο Βασίλειο. ΗΠΑ, Αυστραλία και Καναδάς έχουν στείλει περισσότερες από 170 μονάδες στους Ουκρανούς. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ