ρωσικός νεκροταφείο αρμάτων
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ουκρανικό drone αποκάλυψε τεράστιο ρωσικό "νεκροταφείο τανκς!" (Βίντεο)

Ο ουκρανικός στρατός δημοσίευσε υλικό που όπως αναφέρει δείχνει ένα τεράστιο "νεκροταφείο" ρωσικών οχημάτων μάχης στην ρωσική περιοχή Μπελγκορόντ.

Τι Δήλωσαν οι Ουκρανοί;

Το ουκρανικό αναγνωριστικό drone Leleka-100 κατέγραψε εκατοντάδες καμμένα οχήματα μάχης σε υποδομή του ρωσικού στρατού, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Το υλικό που κατέγραψε το drone δείχνει εκατοντάδες κύρια άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα, οχήματα μάχης πεζικού, ακόμη και συστήματα αεράμυνας, τα οποία καταστράφηκαν στον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την πασίγνωστη σελίδα Military, ο ρωσικός στρατός δημιούργησε αυτόν τον χώρο για να επανεξοπλίσει και να ανακατασκευάσει κατεστραμμένα οχήματα μάχης. Η βάση βρίσκεται στην περιοχή Μπελγκορόντ, στην πόλη Biryuch, δηλαδή περίπου 7 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και της ουκρανικής περιοχής του Χάρκοβου. 

Αναφορές λένε πως η Ρωσία δυσκολεύεται να επισκευάσει τα χιλιάδες κατεστραμμένα στρατιωτικά οχήματα που έχουν δεχτεί ζημιά στον θανατηφόρο πόλεμο του Κρεμλίνου με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με δήλωση της ερευνητικής ομάδας της σελίδας Oryx, η Ρωσία έχει χάσει περισσότερα από 8 χιλιάδες οχήματα στον πόλεμο. Σε αυτόν τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται 1.505 άρματα μάχης και 1.757 οχήματα μάχης πεζικού.

Οι Ρωσικές Απώλειες

Σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο Αμερικανό στρατηγό, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις στις αρχές του Νοεμβρίου, η Ρωσία έχει χάσει και χιλιάδες στρατιώτες εκτός από εξοπλισμό. Συγκεκριμένα ο Αμερικανός μίλησε για πάνω από 100 χιλιάδες απώλειες στρατιωτών στον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων νεκρών και τραυματισμένων στρατευμάτων.

Όπως προαναφέραμε η σελίδα Oryx, η οποία καταγράφει τις απώλειες εξοπλισμού και από τις δύο χώρες από την αρχή του πολέμου, σημειώνει πως έχουν χαθεί περισσότερα από 1.450 ρωσικά άρματα μάχης. 900 από αυτά αναφέρεται πως έχουν καταστραφεί ή έχουν δεχτεί σοβαρή ζημιά. Τα υπόλοιπα πιθανότατα εγκαταλείφθηκαν από τους Ρώσους, με αποτέλεσμα ένας αριθμός από αυτά να πέρασαν στην κατοχή των ουκρανικών δυνάμεων. 

Πιο συγκεκριμένα, η σελίδα μιλά για τους δύο τελευταίους μήνες του πολέμου. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο λέγεται ότι η Ρωσία έχανε κατά μέσο όρο 10 άρματα κάθε μέρα. Να αναφέρουμε πως η σελίδα μετρά μόνο τον κατεστραμμένο εξοπλισμό που υποστηρίζεται από σχετικό υλικό (εικόνες ή βίντεο), οπότε ο πραγματικός αριθμός απωλειών αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρει. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ