Ρωσία

Χερσώνα: Το δωμάτιο της κόλασης!-Ρώσοι βασάνιζαν Ουκρανούς και έβαζαν ηλεκτρικές ράβδους στα γεννητικά όργανα

Μπροστά σε ακόμη ένα σκηνικό φρίκης στα ουκρανικά εδάφη βρίσκονται οι Αρχές στην απελευθερωμένη Χερσώνα. Το εύρημα έρχεται να προστεθεί στη σειρά κατηγοριών για θηριωδίες από τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, αποκαλύφθηκε ένα «δωμάτιο βασανιστηρίων», όπου δεκάδες άνδρες οδηγήθηκαν για να ξυλοκοπηθούν ακόμη και να υποβληθούν σε... ηλεκτροπληξία. Κάποιοι από αυτούς, δε, έχασαν τη ζωή τους από τις βαρβαρότητες.

Το δωμάτιο του τρόμου στη Χερσώνα λειτουργούσε σαν κέντρο κράτησης νέων, αλλά στα μέσα Μαρτίου οι Ρώσοι μετέτρεψαν τον χώρο σε φυλακή για άνδρες που αρνούνταν να συνεργαστούν με το καθεστώς του Κρεμλίνου.

Τρεις γείτονες και δύο κατατηματάρχες είπαν ότι άκουγαν ουρλιαχτά επί σειρά έξι βδομάδων ενώ έβλέπαν Ρώσους στρατιώτες να μπαίνουν στο κτίριο. Άλλοι μάρτυρες υποστήριξαν ότι έβλεπαν ανθρώπους να μπαίνουν στον χώρο με σακούλες στο κεφάλι, ενώ την ίδια στιγμή σοροί μεταφέρονταν από το σημείο.

«Δύο πτώματα κατέληξαν σε χώρο στάθμευσης πίσω από το κέντρο κράτησης» υποστηρίζει ο Μικολά Ιβάνοβιτς, του οποίου το μπαλκόνι «βλέπει» στο πίσω μέρος του κέντρου κράτησης.

«Έβγαιναν βαριά ξυλοκοπημένοι. Άλλες φορές σε πλήρη αποσύνθεση» δηλώνει άλλος μάρτυρας που διαθέτει περίπτερο έξω από τη φυλακή. «Έρχονταν εδώ και ζητούσαν οδηγίες. Δίναμε χρήματα για να πάρει ο κόσμος λεωφορείο» προσθέτει.

Οι άνθρωποι που ήταν υπεύθυνοι του κέντρου δεν αποκάλυπταν ποτέ τα πρόσωπά τους ενώ ήταν ντυμένοι στα μαύρα.

Θύματα της ρωσικής βαρβαρότητας αποκαλύπτουν τον εφιάλτη που βίωσαν.

Ρώσοι στρατιώτες εισέβαλαν στο σπίτι του συνταξιούχου Βιταλί Σερντιούκ, στα τέλη Αυγούστου. Αφού έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι, πυροβόλησαν και οδήγησαν τον ηλικιωμένο στο κέντρο κράτησης όπου τον ξυλοκοπούσαν επί τέσσερις ημέρες.

Ο άνδρας βασανίστηκε άγρια επειδή ο γιος του υπηρέτησε στον ουκρανικό στρατό.

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες και από την περιγραφή του Ζένια Ντρέμο, ειδικού σε θέματα υπολογιστών.

«Τοποθετούσαν ηλεκτρική ράβδο στους όρχεις και στο μόριο των κρατουμένων» αποκαλύπτει ο άνδρας ενώ μιλά για 23 κελιά και υποθέτει πως θα μπορούσαν να κρατηθούν 180 άνθρωποι σε αυτά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ