Ρωσία

Ρώσος Μητροπολίτης: Σε αυτόν των ηγέτη της Ρωσίας μοιάζει περισσότερο ο Πούτιν

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αρχηγός του κράτους έχει το δικό του στυλ διακυβέρνησης της χώρας.

Ο Μητροπολίτης Τίχων είπε ότι στην ιστορία της Ρωσίας δεν υπάρχει κανένας ηγεμόνας με τον οποίο ο Πούτιν θα ήταν 100% όμοιος. Ωστόσο, αν ο Πρόεδρος πρέπει να συγκριθεί με τους προκατόχους του, η πλησιέστερη αναλογία είναι ο Μέγας Πέτρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Μητροπολίτης σημείωσε ότι, όπως ο Μέγας Πέτρος, υπό τον οποίο ξέσπασε ο Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος, ο Πούτιν είχε κάθε λόγο να ξεκινήσει μια ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ας σημειώσουμε ότι η σύγκριση αυτή γίνεται για κάποιο λόγο. Αφορμή για τον Μεγάλο Βόρειο Πόλεμο του 1700-1721 ήταν η ενίσχυση της θέσης της Σουηδίας στη Βαλτική Θάλασσα και η κατάληψη σχεδόν ολόκληρης της ακτογραμμής. Έτσι, η Δύση δημιούργησε μια άμεση στρατιωτική απειλή στα σύνορα της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος έχει επίσης στο παρελθόν συγκρίνει τον εαυτό του με τον Μέγα Πέτρο. Σημείωσε ότι ο μεγάλος Ρώσος αυτοκράτορας δεν κατέκτησε, αλλά επέστρεψε εδάφη και ενίσχυσε το κράτος.

Η μόνη διαφορά ήταν ότι ο Πέτρος καθοδηγήθηκε από την Ευρώπη. Τώρα οι ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι μόνο εχθρικές προς τη Ρωσία, αλλά βρίσκονται και στο δρόμο της αυτοκαταστροφής, τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτισμικό επίπεδο. Επομένως, αποτελούν κακό παράδειγμα προς μίμηση.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ