Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Δείτε τι απέμεινε από το αυτοκίνητο στο οποίο πέθανε ο Ρώσος ηγέτης της Χερσώνας (βίντεο-εικόνες)

Ο ρωσικός Τύπος δημοσίευσε εικόνες από ό,τι έχει απομείνει από το αυτοκίνητο του Κιρίλ Στρεμούσοφ, του άνδρα των Ρώσων στη Χερσώνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα του οποίου οι συνθήκες είναι ακόμη αδιευκρίνιστες.

Ο Στρεμούσοφ ήταν ένα από τα πιο εξέχοντα δημόσια πρόσωπα της ρωσικής κατοχής της Ουκρανίας. Εικόνες που δημοσίευσε το RIA Novosti δείχνουν το κατεστραμμένο αυτοκίνητο, που πιστεύεται ότι ήταν Lexus, του οποίου το πλαίσιο  πετάχτηκε μέτρα μακριά από το αμάξωμα του οχήματος. Οι Ρώσοι λένε ότι επρόκειτο για τροχαίο, χωρίς να αναφέρουν λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη.

Ο Στρεμούσοφ ήταν ένα από τα πιο εξέχοντα δημόσια πρόσωπα της ρωσικής κατοχής της Ουκρανίας. Πολύ δραστήριος στα μέσα ενημέρωσης, ανέβαζε συχνά βιντεομηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα με ενημερώσεις για την εξέλιξη της κατάστασης στο μέτωπο, μερικά ενώ βρισκόταν σε οχήματα που κινούνταν με ταχύτητα.

Ξεχώρισε και με επιθετικές δηλώσεις προς Ουκρανούς στα μηνύματά του στα κοινωνικά δίκτυα, το τελευταίο που χρονολογείται ότι ανέβασε το πρωί της Τετάρτης.

 

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επιβεβαίωσε τον θάνατό του. Αλλά οι ακριβείς συνθήκες δεν είναι ξεκάθαρες, αν επρόκειτο απλώς για τροχαίο ατύχημα ή για ουκρανική ενέργεια. Αρκετοί φιλορώσοι αξιωματούχοι στα ουκρανικά εδάφη που κατέλαβε η Ρωσία σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών. Πριν από ένα μήνα, ο Στρεμούσοφ είπε ότι το Βουκουρέστι είναι ρωσική γη. Ξεχώρισε επίσης καθώς προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής που διοικεί να παραμείνουν ψύχραιμοι ενόψει του πολέμου ενώ διέμενε σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Ρωσία. Στα τέλη Αυγούστου γελοιοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών, αφού μίλησε για τις μάχες στη Χερσώνα. «Όταν υποχωρούμε, στην πραγματικότητα προχωράμε», είπε.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ