Ρωσία

Ρωσία: Έσπασε τον κατ’ οίκον περιορισμό η Οβσιανίκοβα που σήκωσε πλακάτ κατά του πολέμου σε κανάλι

«Θεωρώ τον εαυτό μου απολύτως αθώο και καθώς το κράτος μας αρνείται να συμμορφωθεί με τους δικούς του νόμους, αρνούμαι να συμμορφωθώ με το μέτρο του περιορισμού που μου επιβλήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 και αποδεσμεύω τον εαυτό μου από αυτό», ανέφερε η ίδια σε ανάρτηση στο Telegram.

Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι επρόκειτο να εμφανιστεί σε ακροαματική συνεδρίαση δικαστηρίου της Μόσχας στις 10:00 αλλά οι ανακριτές δεν κατάφεραν να την εντοπίσουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η 44χρονη Οβσιάνικοβα τέθηκε σε δύο μήνες κατ’ οίκον περιορισμό τον Αύγουστο ύστερα από τη διαμαρτυρία της τον Ιούλιο σε σημείο κοντά στο Κρεμλίνο όπου κρατούσε πλακάτ χαρακτηρίζοντας τον Πούτιν δολοφόνο και τους στρατιώτες του φασίστες.

Ο κατ’ οίκον περιορισμός της αναμενόταν να διαρκέσει έως τις 9 Οκτωβρίου, αλλά το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today μετέδωσε το Σάββατο ότι είχε διαφύγει μαζί με την 11χρονη κόρη της και είναι άγνωστο το πού βρίσκεται.

Παραμένει ασαφές το πώς έφυγε και το πού πήγε, αλλά τη Δευτέρα το όνομά της περιλαμβανόταν στον κατάλογο φυγάδων που είχε αναρτήσει το υπουργείο Εσωτερικών στο Διαδίκτυο, συνοδευόμενο από τη φωτογραφία της.

Στη σημερινή της ανακοίνωση στον λογαριασμό της στο Telegram επιβεβαίωσε τη φυγή της, επικρίνοντας το άρθρο του ποινικού κώδικα που χρησιμοποιείται για τη δίωξή της και λέγοντας ότι διώκεται επειδή «λέει την αλήθεια».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ