Ρωσία

Προς Ουκρανία! Ομάδα αεροσκαφών και ελικοπτέρων από Νατοϊκή βάση στη Ρουμανία-Αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος από την Σούδα μαζί τους

Σύμφωνα με την υπηρεσία Flightradar, μια αεροπορική ομάδα αμερικανικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων πλησιάζει την Οδησσό από τη Ρουμανία, έχοντας απογειωθεί από αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ. Πηγές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να είναι μια ενίσχυση την παραμονή πιθανών εχθροπραξιών.

Είναι γνωστό ότι αεροσκάφος αγνώστου ταυτότητας βρίσκεται στον αέρα, συνοδεύεται επίσης από τρία αμερικανικά ελικόπτερα πολλαπλών χρήσεων Black Hawk (UH-60).

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η αεροπορική ομάδα συνοδεύεται επίσης στον αέρα από ένα ηλεκτρονικό σκάφος πληροφοριών Lockheed EP-3E Aries II.

Ολόκληρο το κομβόι ακολουθεί από τη Ρουμανία και ο προορισμός του είναι ακόμα άγνωστος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος εντοπίζεται στον ουρανό της Ουκρανίας. Προηγουμένως, αυτό το αναγνωριστικό αεροσκάφος είχε καταγραφεί εντός των συνόρων της περιοχής της Οδησσού, καθώς και στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας. Είναι γνωστό ότι το αναγνωριστικό αεροσκάφος βρίσκεται στη βάση του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Χανίων στην Ελλάδα - μια από τις μεγαλύτερες στην περιοχή (εννοεί την Σούδα) 

Οι δυτικές χώρες παρέχουν πλήρη στρατιωτική-τεχνική βοήθεια στο καθεστώς του Κιέβου, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς πληροφοριών.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να είναι μια ενίσχυση των ουκρανικών δυνάμεων την παραμονή πιθανών εχθροπραξιών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ