Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

"Αγκαλιά" ο λύκος & η αρκούδα! Ρώσος γερουσιαστής: Οι S-400 είναι αμυντικά συστήματα σε αντίθεση με τα F-35 που αγοράζει η Ελλάδα

Ο Αντρέι Κλίμοφ (Αndey Klimov), γερουσιαστής του κόμματος Ενωμένη Ρωσία, αντιπρόεδρος Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων δήλωσε, σύμφωνα με τουρκικό ΜΜΕ, πως «οι S-400 δεν στοχεύουν εναντίον τρίτων κρατών, είναι αμυντικά συστήματα. Από την άλλη, τα αμερικανικά αεροσκάφη είναι επιθετικά όπλα, όπως αυτά που πωλούν στην Ελλάδα».

Ο Ρώσος γερουσιαστής, στο πλαίσιο της ρωσικής προπαγάνδας και πλήρως εναρμονισμένος με την ατζέντα της ρωσοτουρκικής λυκοφιλίας, στρέφεται εναντίον της Ελλάδας για την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ, κατηγορώντας την Αθήνα πως με αυτήν την κίνηση "ρίχνει λάδι στη φωτιά" στην κρίση στο Αιγαίο με την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Έχω υπηρετήσει στη βουλή 30 χρόνια. Τέτοιες συζητήσεις πρέπει να γίνονται ήρεμα. Κατά καιρούς προκύπτουν φήμες και κουτσομπολιά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εμπόδια. Οι S-400 είναι ωφέλιμοι και για τις δύο πλευρές. Οι S-400 είναι αμυντικό όπλο, όχι ενάντια σε τρίτες χώρες. Δεν είναι επιθετικό όπλο.

Οι ΗΠΑ δεν προκαλούν μόνο την Ελλάδα. Οι ΗΠΑ θέλουν να προκαλέσουν συγκρούσεις όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και μεταξύ άλλων χωρών. Σκοπός του είναι η είσοδος και η διαχείριση συγκρούσεων. Κάνουν τα ίδια πράγματα σε όλο τον κόσμο. Στόχος τους είναι να διατηρήσουν την κυριαρχία στον κόσμο. Η Ουάσιγκτον πιστεύει ότι αυτό είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της Αμερικής. Η Ουάσιγκτον βλέπει το δικό της μέλλον σε αυτές τις πολιτικές.

Οι ΗΠΑ δεν σκέφτονται τους λαούς άλλων χωρών. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό η Ελλάδα. Σε αυτές τις εξελίξεις βέβαια έχει ρόλο και η Ελλάδα. Οι ενέργειες που προκαλούν συγκρούσεις είναι επικίνδυνες.

Αν τα δούμε επίσημα, ο στόχος των ΗΠΑ είναι να φέρουν αρμονία στο ΝΑΤΟ. Αλλά νομίζω ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας οργανισμός εναρμόνισης».

Με τις δηλώσεις αυτές, ο Ρώσος πολιτικός ικανοποιεί τρεις στόχους:

  • Πρώτον, επισημαίνει τη διχόνοια εντός της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για την ελληνοτουρκική κρίση, παραβλέποντας τις παράνομες και αβάσιμες κατηγορίες και διεκδικήσεις της Άγκυρας, υπονομεύοντας έτσι την ενότητα της δυτικής συμμαχίας.
  • Δεύτερον, νομιμοποιεί την αγορά των S-400 από την Τουρκία, παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως επιτιθέμενο στο Αιγαίο και την Α. Μεσόγειο και υποβαθμίζοντας την ελληνική διπλωματία και κυριαρχία ως πιόνια των Ηνωμένων Πολιτειών.
  • Τρίτον, επιχειρεί να αποσύρει τα βλέμματα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στρέφοντας την προσοχή στους πολέμους που ενεπλάκησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ισχυριζόμενος πως το ίδιο επιχειρούν να πράξουν στην περίπτωση της ελληνοτουρκικής διαμάχης.

Ρωσία και Τουρκία είναι εμφανώς ευθυγραμμισμένες, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Ερντογάν να παρουσιαστεί ως διαμεσολαβητής, "ειρηνοποιός" και ουδέτερος παράγοντας κατά τους τελευταίους μήνες.

Η συνεχής και έμπρακτη απομάκρυνση της Άγκυρας από τη Δύση μόνο βαθύτερα προβλήματα θα προκαλέσει στο τουρκικό καθεστώς, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει σκληρή οικονομική κρίση, πολλαπλά στρατιωτικά μέτωπα με μεγάλες απώλειες και διάγει μια κρίσιμη προεκλογική περίοδο, με δυσοίωνες προβλέψεις για το ΑΚΡ. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ