Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ζει ή... τον έφαγαν; Απόπειρα δολοφονίας του μυστηριώδη σωματοφύλακα του Πούτιν που κουβαλά τον ''πυρηνικό χαρτοφύλακα'';

Ο Βαντίμ Ζιμίν, ένας από τους πιο στενούς ανθρώπους του Βλαντιμίρ Πούτιν που ακολουθούσε τα χνάρια του σε όλα του τα ταξίδια, κρατώντας μια «πυρηνική βαλίτσα» στο χέρι, βρέθηκε πυροβολημένος στο σπίτι του, συγκεκριμένα στην κουζίνα, στο Κρασνογκόρσκ, κοντά στην Μόσχα.

Πέπλο μυστηρίου

Διφορούμενα τα μέχρι στιγμής στοιχεία... Πολλά ξένα ειδησεογραφικά σάιτ υποστηρίζουν πως ο 53χρονος εν αποστρατεία Συνταγματάρχης βρίσκεται στην εντατική, βαριά τραυματισμένος, ενώ τα ρωσικά ΜΜΕ γράφουν πως βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, πριν τον παραλάβει το ασθενοφόρο. 

Ακόμα δεν έχουν διαλευκάνει την υπόθεση οι Αρχές, καθώς ενώ ο αδερφός του, ο οποίος βρισκόταν στο διαμέρισμα, και κρύφτηκε στο μπάνιο, υποστηρίζει πως εισήλθαν στο σπίτι άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους και πυροβολούσαν... οι Αρχές έχουν θέσει στο προσκήνιο και την απόπειρα δολοφονίας. 

 

Είναι ύποπτο το γεγονός ότι ο πυροβολισμός έγινε σε μια στιγμή που ο Ζιμίν αντιμετωπίζει ποινική έρευνα λόγω ισχυρισμών ότι έλαβε δωροδοκίες από επιχειρηματίες. Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του στην Κεντρική Τελωνειακή Διοίκηση και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε και ένα πιστόλι Izh 79-9TM. Η σύζυγος του και γιατρός στο επάγγελμα, απουσίαζε από το σπίτι. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ