Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Τον πέθαναν πάλι! Νέος ισχυρισμός για Πούτιν: Ψεύτικα πλάνα στο Κρεμλίνο για να κάνει χειρουργική επέμβαση

Ένα ρωσικό κανάλι Telegram που ισχυρίζεται ότι έχει συχνά εμπιστευτικές πληροφορίες για την υγεία του Ρώσου προέδρου Πούτιν, ισχυρίστηκε ότι όλα τα πλάνα των μέσων ενημέρωσης του ηγέτη την περασμένη εβδομάδα ήταν είτε προηχογραφημένα είτε πλαστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Mirror, την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν χρησιμοποίησε «deepfake» τεχνολογία για να μοιάζει σαν να εργάζεται ακόμα στο Κρεμλίνο, ώστε να μπορεί να κάνει μια «επιτυχή» χειρουργική επέμβαση κατά του καρκίνου.

Στην τεχνολογία "Deepfake", το πρόσωπο ενός ατόμου σε ένα βίντεο μπορεί να αντικατασταθεί με το πρόσωπο ενός άλλου ατόμου. Αυτός ο ισχυρισμός έρχεται αφότου οι γιατροί επέμειναν ότι η επέμβαση ήταν απαραίτητη, σύμφωνα με το αντιφρονούντα κανάλι Telegram General SVR.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό του καναλιού, οι ομιλίες του Πούτιν στον Τύπο την περασμένη Τρίτη ήταν προηχογραφημένες και η επέμβαση έγινε χρησιμοποιώντας «παλιά» πλάνα για να φαίνεται ότι ο πολιτικός ήταν στο γραφείο του.

Ο Νικολάι Πατρούσεφ, πρώην επικεφαλής της FSB και νυν μέλος του συμβουλίου ασφαλείας του Πούτιν, λέγεται ότι έχει αναλάβει τον έλεγχο του Κρεμλίνου κρατώντας τα ηνία.

Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει την υποτιθέμενη χειρουργική επέμβαση, αλλά επιμένει συνήθως πως ο Πούτιν είναι καλά στην υγεία του, αρνείται ιατρικά προβλήματα και ο General SVR επίσης δεν επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ