Ρωσία

Γιατί οι κυρώσεις της ΕΕ δύσκολα επηρεάζουν τη Ρωσία

Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας  δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα λόγω του γεγονότος ότι ορισμένες χώρες δεν τις υποστήριξαν πλήρως. 

Αυτό δημοσιεύει σε άρθρο της η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το δημοσίευμα διευκρινίζει ότι χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία και η Βραζιλία είτε δεν προσχώρησαν στις δυτικές κυρώσεις, είτε το έκαναν εν μέρει.

Σημειώνεται επίσης ότι, παρά την πίεση, η ρωσική οικονομία κατάφερε να διατηρήσει τη σταθερότητα.

«Η αναμενόμενη οικονομική κρίση δεν εμφανίστηκε. Το ΑΕΠ δεν μειώθηκε τόσο δραματικά όσο αναμενόταν. Το ρωσικό νόμισμα ανέκαμψε γρήγορα μετά την πτώση», αναφέρει η έκθεση.

Στις 17 Μαΐου, το γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF αναγνώρισε ότι η Λατινική Αμερική υποστήριξε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία για την προστασία του Ντονμπάς. 

Ως παράδειγμα, το κανάλι ανέφερε τις δηλώσεις του προέδρου της Βενεζουέλας Νίκολας Μπολσονάρο, του πρώην και νυν προέδρων της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα και Ζαΐρ Μπολσονάρο, καθώς και διαδηλώσεις αλληλεγγύης στη ρωσική πολιτική στην Κούβα.

Στις 25 Απριλίου, η αμερικανική έκδοση «Foreign Policy» δήλωσε ότι η Κίνα, η Ινδία και ορισμένες άλλες χώρες δεν έχουν ενταχθεί στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Ένας από τους λόγους για αυτό, οι συντάκτες του άρθρου ανέφεραν την ιστορική μνήμη της αποικιακής εκμετάλλευσης αυτών των χωρών από την Ευρώπη και την Αμερική.

Στις 21 Απριλίου, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ χαρακτήρισε απαράδεκτη την πολιτική «να πετάμε μια χώρα στη θάλασσα», καταδικάζοντας έτσι τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις δυτικές χώρες κατά της Ρωσίας.

Οι δυτικές χώρες συνεχίζουν να ενισχύουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας αντιδρώντας στη ρωσική εισβολή για την προστασία του Ντονμπάς, όπως ανακοινώθηκε στις 24 Φεβρουαρίου από τον Πρόεδρο της Ρωσίας.

Η εισβολή του ρωσικού στρατού ξεκίνησε με φόντο την κατάσταση στο Ντονμπάς που επιδεινώθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου.

Οι αρχές του DPR και του LPR ανέφεραν αυξημένους βομβαρδισμούς από τα ουκρανικά στρατεύματα, ανακοίνωσαν την εκκένωση αμάχων στη Ρωσική Ομοσπονδία και ζήτησαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας. Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Πούτιν υπέγραψε αντίστοιχο διάταγμα, όπως σημειώνει η Izvestia.

--

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...