Χρήση ραντάρ Ρώσων
Ρωσία

Ρωσικό κανάλι δείχνει σπάνιο βίντεο χρήσης νέου ραντάρ παρακολούθησης (Εικόνες)

Το ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda, το οποίο διαχειρίζεται το ρωσικό υπουργείο άμυνας, έδειξε βίντεο με ένα ρωσικό ραντάρ παρακολούθησης 1L125 Niobiy-SV, το οποίο λαμβάνει μέρος στον εν εξελίξει πόλεμο με την Ουκρανία. Το ραντάρ φαίνεται να προστατεύεται από ένα Pantsir-S1 οπλικό/πυραυλικό σύστημα αεράμυνας μικρής εμβέλειας. 

Το Niobiy-SV είναι ένα αρκετά νέο σύστημα το οποίο χειρίζεται τα ρωσικά PVO-SV, δηλαδή τα στρατεύματα αεράμυνας εδάφους (Ground Force Air Defence Troops). Οι δύο κάτω εικόνες της παραπάνω δημοσίευσης δείχνουν την εμφάνιση και τη χρήση του συστήματος εσωτερικά. Καταλαβαίνετε ότι τέτοιου είδους υλικό είναι αρκετά σπάνιο, ειδικά από τον ρωσικής πλευράς. 

Συστοιχία S-300V

Στα ίδια βίντεο της Zvezda φαίνεται μία συστοιχία της σειράς πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας S-300V των στρατευμάτων αεράμυνας εδάφους της Ρωσίας. Στην περιοχή φαίνεται και η ανάπτυξη ενός Kasta 2-2 ραντάρ παρακολούθησης χαμηλού υψομέτρου. Το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda ισχυρίστηκε πως νωρίτερα, το σύστημα S-300V αναχαίτισε έναν Tochka-U που εκτοξεύθηκε από το Λουχάνσκ της Ουκρανίας. 

Το σύστημα S-300V

Το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300V αναπτύχθηκε για να εμπλέκεται με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, πυραύλους cruise, στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη, όπως και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και έγκυρης προειδοποίησης. Το σύστημα σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίζει τις απειλές των βαλλιστικών πυραύλων Lance και Pershing. Ο κύριος ρόλος του S-300V είναι να προστατεύει ειδικές δυνάμεις και κρίσιμες βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις εναντίων μαζικών αεροπορικών επιθέσεων. Στην δύση το όπλο ονομάζεται SA-12 ή Μονομάχος (Gladiator) και Γίγαντας (Giant). 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώτη έκδοση του S-300V (η οποία φαίνεται και στα βίντεο) έχει βεληνεκές 100 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να φτάσει στόχους σε υψόμετρο 30 χιλιομέτρων. Το σύστημα μπορεί να εμπλακεί με βαλλιστικούς πυραύλους σε υψόμετρο έως 25 χιλιομέτρων. 

Το ραντάρ Kasta 2-2

Το ραντάρ Kasta 2-2 ή Kasta 2E είναι ένα σύγχρονο ρωσικό σύστημα ραντάρ. Η ανάπτυξη των ραντάρ παρακολούθησης Kasta 2E ξεκίνησε στην Σοβιετική Ένωση, με βασικό στόχο να ξεπεραστεί η ανεπάρκεια και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις παρακολούθησης χαμηλού επιπέδου. 

Υπάρχουν δύο συστήματα Kasta 2-2, το Kasta 2E1 και το Kasta 2E2. Και οι δύο τύποι ραντάρ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ίσες ή αντίθετες φάσεις. Και οι δύο τύποι κεραίας μπορούν προαιρετικά να τοποθετηθούν σε κανονικό πυλώνα 50 μέτρων. Η διάταξη αυτή προκαλεί εκτοπισμό του εύρους ραντάρ, με αποτέλεσμα αύξησης του υψομέτρου ανίχνευσης (6 χιλιόμετρα) και της εμβέλειας ανίχνευσης (150 χιλιόμετρα). 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ