Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Συνεχίζεται το θρίλερ έξω από την Σούδα-Μετακίνηση και γαλλικών μονάδων επιφανείας απέναντι στα ρωσικά πλοία

Προχθές αναφέραμε ότι ρωσικές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια εντοπίστηκαν νοτίως της Κρήτης, θέτοντας σε συναγερμό το ΝΑΤΟ, λόγω της βάσης της Σούδας, αλλά και την ελληνική πλευρά, αφού παρακολουθούν κατά πάσα πιθανότητα από κοντά ελληνο-γαλλική και σε λίγο διάστημα ελληνο-ισραηλινή άσκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα, η πιο καυτή περιοχή σε ολόκληρη την Μεσόγειο είναι αυτή δίπλα στην αμερικανική βάση της Σούδας, όπου αυτές τις μέρες έχουμε Τρεις μονάδες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, συν ένα ή δύο υποβρύχια, πολλές μονάδες επιφανείας του ΝΑΤΟ, (πιθανώς συμπεριλαμβανομένων μονάδων της δυνάμεως του ΝΑΤΟ SNGM2) και αεροπορικά μέσα που παρακολουθούν την κατάσταση.

Αυτλη την στιγμή αεροσκάφος του  USNavy Boeing P-8A και της  RCAF Lockheed CP-140 (reg. 140103) πετούν νότια της Κρήτης.

https://twitter.com/Cecmed_Off/status/1510864149194104832?cxt=HHwWgICzyYq81fcpAAAA

Στην ίδια περιοχή πλησίον των ρωσικών μονάδων συνδράμει και γαλλική Φρεγάτα τύπου FREMM, μαζί πιθανότατα με γαλλικά υποβρύχια που “χτενίζουν” την περιοχή.

Αξιοσημείωτο είναι η ρωσική παρουσία κοντά στην Κρήτη, δίπλα στην βάση της Σούδας, η οποία παραμένει σταθερή, ενώ  δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκεί κοντά είναι και η είσοδο στο Αιγαίο πέλαγος, για οποιαδήποτε πολεμικό πλοίο της δύσης θελήσει να κινηθεί προς τον Εύξεινο Πόντο.

Πληροφορίες φέρουν την ρωσική πλευρά να αμόλησε επίτηδες νάρκες στην θάλασσα αυτή για να θέσει σε κίνδυνο την ναυσιπλοΐα αμερικανικών μονάδων επιφανείας, και υποβρυχίων στην περιοχή.

https://twitter.com/ItaMilRadar/status/1510630860315316226?cxt=HHwWhMCy_fCw6_YpAAAA

Το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν αμερικανικά πολεμικά πλοία στα ύδατα του Εύξεινου Πόντου.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία και στο κλείσιμο του Βοσπόρου από την Τουρκία, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, όλα τα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκονταν προηγουμένως εκεί, αποσύρθηκαν επειγόντως.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέσυραν το Ναυτικό τους από τη Μαύρη Θάλασσα λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία, δεν υπάρχουν ακόμη αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα της επιστροφής τους», ανέφερε στο Πεντάγωνο.

Οι ειδικοί αποδίδουν τις ενέργειες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στον κοινότοπο πανικό που ξεκίνησε, αφού η παρουσία πολεμικών πλοίων στην περιοχή αυτή θα ήταν σίγουρα γεμάτη με διάφορους κινδύνους λόγω ναρκών.

Η ουσία όλων αυτών είναι ότι η ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας φέρεται να μεταφέρεται κοντά στην Κρήτη, σε μια προσπάθεια  της Μόσχας να δείξει τις αληθινές προθέσεις της για το Αιγαίο πέλαγος, το οποίο συνδέει Εύξεινο Πόντο και Α.Μεσόγειο.

"Το λιμάνι του Ταρτούς έχει σημαντική στρατηγική αξία για τη Ρωσία για να αντιμετωπίσει την επέκταση του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης (ΝΑΤΟ) στα σύνορά της στην Ευρώπη.

Για το σκοπό αυτό, η Ρωσία ετοιμάζει μια στρατιωτική κυκλωτική απειλή στη νότια πλευρά του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο από τη Tartus”, έγραψε ο Ρώσος ειδικός Anton Mardasov.

Τα μέλη του ΝΑΤΟ, Τουρκία, Ελλάδα και Ιταλία βρίσκονται στο πάνω και ανατολικό τμήμα της Μεσογείου θάλασσας και οι βάσεις του ΝΑΤΟ εκεί έχουν μπει στο στόχαστρο της Μόσχας.

Ορισμένοι αναλυτές στην Ουάσιγκτον συμφωνούν, ότι «το βασικό σκεπτικό για την επιστροφή της Ρωσίας στην περιοχή ήταν η προοπτική μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στο ευρωπαϊκό θέατρο και οι ανησυχίες για την ευπάθεια της νότιας πλευράς της σε μια σύγκρουση με το ΝΑΤΟ», έγραφε μια έκθεση το Carnegie Endowment for International Peace.

«Το Κρεμλίνο μπορεί να φιλοδοξεί να κυριαρχήσει στη Μεσόγειο μια μέρα, αλλά προς το παρόν ο στόχος του είναι να αρνηθεί αυτή την επιλογή στο ΝΑΤΟ», σημειώνει το ίδιο, αφού αυτό διαπιστώνουμε σήμερα με τις κινήσεις των ρωσικών ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...