Ρωσία

Γιάννης Μάζης: Ο Πούτιν κάνει στην Ουκρανία ότι έκανε η Τουρκία στην Κύπρο και οι ΗΠΑ στο Κόσοβο

 

Ο Πούτιν κάνει στην Ουκρανία ότι έκανε η Τουρκία στην Κύπρο και οι ΗΠΑ στο Κόσοβο δηλώνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Μάζης.

Ο καθηγητής τονίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δείχνει αποφασισμένος και η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν για μικρή εισβολή δεν μοιάζει τόσο τυχαία πλέον. Σίγουρα πάντως η δηλώσεις των Αμερικανών, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση, δεν αποθάρρυναν τον Ρώσο πρόεδρο σε καμία περίπτωση.

Γιατί οι Ρώσοι θα βγουν κερδισμένοι από την κρίση αυτή αλλά και σε ποια πλευρά των κερδισμένων και χαμένων θα βρεθούν Ουκρανία, Ευρώπη αλλά και οι ΗΠΑ εξηγεί ο καθηγητής ενώ παράλληλα τονίζει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος αποκλιμάκωσης και αυτός είναι η δύση να δείξει στην Ρωσία το σεβασμό που της αρμόζει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Άλλα κόλπα με το Ισραήλ με τεχνολογία C-UAS κατά των τουρκικών UCAV-Στα σκαριά σχέδιο ανάπτυξης ελληνικών πλοίων-αεροσκαφών μέσα σε αμερικανικές δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο

Το αμερικανο- εβραίικό ινστιτούτο jinsa ζητά από την Ουάσιγκτον να σταλούν μόνιμα στην Ελλάδα αντιτορπιλικά (DDG) ενώ...