Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Αμερικανικός χάρτης δείχνει επικείμενη ρωσική επίθεση από τέσσερα μέτωπα - Οι Ρώσοι μετακίνησαν πυραύλους-δολοφόνους κατά δορυφόρων

Σε πάρα πολύ κρίσιμη καμπή ευρίσκεται η όλη κατάσταση στην Α.Ουκρανία παρά το θετικό κλίμα ανάμεσα σε Μπλίνκεν και Λαβρώφ, αφού καμία πλευρά δεν κάνει πίσω πλέον.

Η Ρωσία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στρατιωτική επίθεση κατά της Ουκρανίας στις αρχές του επόμενου έτους, ενώ η  Washington Post ανέφερε ότι η προγραμματισμένη εισβολή θα  περιλαμβάνει 175.000 στρατιώτες, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους και τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Πριν λίγο η Ρωσία διέψευσε το δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας για πιθανή ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση, γράφει η σημερινή εφημερίδα Kommersant, με πηγές στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

https://twitter.com/theragex/status/1467048456778919940https://twitter.com/theragex/status/1466820297819107335

«Τα σχέδια περιλαμβάνουν εκτεταμένη μετακίνηση 100 τακτικών ομάδων τάγματος με περίπου 175.000 άτομα προσωπικό, μαζί με τεθωρακισμένα, πυροβολικό και εξοπλισμό», δήλωσε όμως Αμερικανός ανώνυμος αξιωματούχος.

Οι Ρώσοι μετακίνησαν κινητά συστήματα πυραύλων-”δολοφόνων” κατά δορυφόρων

Δορυφόροι του συστήματος ECHELON ανακάλυψαν τέσσερα ρωσικά αντιδορυφορικά πυραυλικά συστήματα PL-19 «Nudol» στο κοσμοδρόμιο Plesetsk στην περιοχή του Αρχαγγελέσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία αναπτύσσει τέτοιους τύπους όπλων για την καταστροφή δορυφόρων, με σκοπό την “τύφλωση” του αντιπάλου που στην προκειμένη περίπτωση είναι η δύση.

Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Νοεμβρίου, πύραυλος "Nudol" κατέστρεψε με επιτυχία τον σοβιετικό δορυφόρο "Celina-D", που ήταν σε τροχιά κοντά στη γη.

Χάρτης της Washington Post με τα τέσσερα ρωσικά μέτωπα κατά της Ουκρανίας

Η Washington Post δημοσίευσε έναν χάρτη που δείχνει τις συγκεντρώσεις των ρωσικών δυνάμεων για την επικείμενη επίθεση στην Ουκρανία στις αρχές του 2022.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, που περιλαμβάνουν δορυφορικές φωτογραφίες, τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται σε τέσσερα σημεία κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία αποτελούμενα: από 50 μάχιμες τακτικές ομάδες, μαζί με εκατοντάδες άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα, πολλά  από τα οποία έχουν αναπτυχθεί πρόσφατα στα σύνορα.

Η Μόσχα σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία στις αρχές του 2022 «με μια κλίμακα δυνάμεων διπλάσια από αυτή που είδαμε την περασμένη άνοιξη, κατά τις αιφνιδιαστικές ασκήσεις της Ρωσίας κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

«Τα σχέδια περιλαμβάνουν την ευρεία μετακίνηση 100 τακτικών ομάδων επιπέδου τάγματος, συνολικού αριθμού περίπου 175.000 ανδρών, καθώς και τεθωρακισμένων οχημάτων, πυροβολικού και εξοπλισμού», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Αυτή τη στιγμή, είναι γνωστό ότι ο αριθμός του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού κοντά στα ουκρανο-ρωσικά σύνορα είναι περίπου 70 χιλιάδες άτομα, αλλά προβλέπεται ότι αυτός θα θα υπερδιπλασιαστεί.

Οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι πεπεισμένοι ότι τακτικές ομάδες επιπέδου τάγματος του ρωσικού στρατού, μετακινούνται συστηματικά από και προς τα σύνορα, με το σύστημα “Μασκίροβκα”, «για να αποκρύψουν τις προθέσεις και να δημιουργήσουν αβεβαιότητα στις ΗΠΑ».

https://twitter.com/theragex/status/1466760259033341959

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, υποτίθεται ότι όλα τα ρωσικά οπλικά συστήματα και το πυραυλοφόρο πυροβολικό είναι αποθηκευμένα σε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις, έτσι ώστε την κατάλληλη στιγμή να είναι δυνατή η ταχεία προώθηση του στο μέτωπο για μια επίθεση στην Ουκρανία.

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές αρχές αρνούνται κάθε προετοιμασία επίθεσης κατά της Ουκρανίας και ισχυρίζονται ότι οι σχετικές δηλώσεις αποτελούν «προπέτασμα καπνού», για να κρύψουν την προετοιμασία στρατιωτικής επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Ντονιέντσκ.

Ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στις 2 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι, οποιαδήποτε απάντηση των ΗΠΑ στις ενέργειες της Ρωσίας έναντι της Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τη διεθνή κοινότητα.

Επίσης, ο επικεφαλής του Πενταγώνου εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα δει «την εισβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην Ουκρανία».

Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρέσβης στη Γερμανία Andriy Melnyk, γνωστός για τις πολυάριθμες διεκδικήσεις και απαιτήσεις του για το Βερολίνο, απηύθυνε έκκληση στον μελλοντικό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την Α.Ουκρανία.

Στο πλαίσιο μιας εκστρατείας ενημέρωσης στη Δύση σχετικά με μια πιθανή επικείμενη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, ο πρεσβευτής ζήτησε από τον Scholz να απειλήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα πακέτο κυρώσεων.

Ο Πούτιν, έχει τα δικά του σχέδια για την Α.Ουκρανία, ενώ όπως έχουν δηλώσει δεκάδες ειδικοί αναλυτές και σύμβουλοι του Κρεμλίνου, η Ουκρανία είναι ο τελευταίος προμαχώνας της Ρωσίας, και δεν θα επιτραπεί να γίνει τίποτα εκεί από την Δύση, προμηνύοντας άσχημες εξελίξεις το επόμενο διάστημα.   

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ