Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Σημειωτόν πριν το "εμπρός μαρς"! Πύραυλοι S-400 σε απόσταση 100χλμ από τα ουκρανικά σύνορα

Λίαν επικίνδυνες εξελίξεις έχουμε πλέον στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας, αφού οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υλοποιούν προετοιμασίες, για τακτικές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των Ουκρανών και των  υπολοίπων ( Βρετανών, Αμερικανών).    
   
Ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400 εντοπίστηκαν 100 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα, σε μια κίνηση ύψιστης κλιμάκωσης από την πλευρά της Μόσχας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ρωσική πλευρά θεωρεί οτιδήποτε λαμβάνει χώρα στην περιοχή ως άμεση απειλή για τη Ρωσία, για αυτό και ο ρωσικός στρατός παίρνει “πολεμική θέση”, αναπτύσσοντας  συστήματα αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας, ειδικά αν κρίνουμε από την ακτίνα του ραντάρ των S-400.

Οι δορυφορικές εικόνες που παρουσιάστηκαν στις 13 Νοεμβρίου 2021 δείχνουν την ισχυρή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα ρωσικά ραντάρ αεράμυνας.

Κρίνοντας από την περιοχή από την οποία εκπέμπεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας αναπτύχθηκαν στην περιοχή του οικισμού Ternovoye (περιοχή Voronezh).

Σε αυτή την περίπτωση, το εύρος ακτινοβολίας είναι περίπου 400 χιλιόμετρα. Ταυτόχρονα, οι ειδικοί δίνουν προσοχή στην κατεύθυνση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των ρωσικών ραντάρ που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην συνοριακή ζώνη.

Αυτό πιθανώς δείχνει ότι η Ρωσία σκοπεύει να καλύψει τα σύνορά της από πιθανές επιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό, ή να ετοιμάζει τα δικά της σχέδια σύμφωνα με δυτικές δημοσιογραφικές πηγές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ανάπτυξη των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας έλαβε χώρα αφού οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άρχισαν να χρησιμοποιούν τα UAV Bayraktar TB2, τόσο για να υλοποιήσουν επιθέσεις στο Ντονιέντσκ, όσο και για να πραγματοποιήσουν χτυπήματα με drones.

Είναι γνωστό ότι τα πυραυλικά συγκροτήματα S-400 είναι ικανά να ανιχνεύουν τα τουρκικής κατασκευής drones σε αποστάσεις αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων.Αυτό αποκλείει την εκτέλεση χτυπημάτων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο ρωσικό έδαφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετακίνηση νέων ρωσικών παράκτιων πυραύλων Bal στην Κριμαία

Στο πλαίσιο των σχεδίων κατά των αμερικανικών και λοιπών πολεμικών πλοίων στον Εύξεινο Πόντο , η Ρωσία μετακίνησε ένα επιπλέον τάγμα με παράκτιους πυραύλους "Ball" στην Κριμαία.

Σε βίντεο μπορούμε να δούμε την στιγμή της μεταφοράς των ρωσικών πυραύλων στην Κριμαία. Κρίνοντας από τον αριθμό των κινητών εκτοξευτών, αυτοί φέρονται να προορίζονται για την εξάλειψη κάθε απειλής από τις Ουκρανικές Ναυτικές Δυνάμεις, αλλά και πιθανές επιχειρήσεις κατά ξένων πλοίων στην ίδια περιοχή.

 

Βρετανοί κομάντος ετοιμάζονται για μεταφορά στην Ουκρανία για “ασκήσεις”

Η βρετανική εφημερίδα The Mirror ανέφερε πρόσφατα ότι μια βρετανική ειδική δύναμη 600 επίλεκτων στρατιωτών είναι έτοιμη να αναπτυχθεί στην Ουκρανία «σε περίπτωση εισβολής από τη Ρωσία».

Σύμφωνα με πηγή που μίλησε στην εφημερίδα, η δύναμη, περιλαμβάνει στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, ειδικά συντάγματα αναγνώρισης, γιατρούς, μηχανικούς, ειδικούς επικοινωνιών, καθώς και 400 αλεξιπτωτιστές της 16ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας που εδρεύει στο Άλντερσοτ.

«400 με 600 στρατιώτες είναι έτοιμοι να δράσουν αμέσως», είπε η πηγή, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει γνωστό, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

“Όλος ο εξοπλισμός της πάντως είναι συσκευασμένος και έτοιμος για μεταφορά. Είναι έτοιμοι να πετάξουν στην Ουκρανία και να κάνουν μια αερομεταφερόμενη επιχείρηση», είπε η πηγή. Την ίδια στιγμή ο Βρετανός Α/ΓΕΕΔ δηλώνει ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο με τη Ρωσία».

Ο αρχηγός του βρετανικού επιτελείου, σερ Νικ Κάρτερ, δήλωσε το Σάββατο ότι ο βρετανικός στρατός θα πρέπει να είναι έτοιμος για πόλεμο με τη Ρωσία, μετά τις τελευταίες εντάσεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Ρωσία έχει 100.000 στρατιώτες στα σύνορά της με την Ουκρανία.

Μιλώντας για την κλιμακούμενη ένταση με τη Μόσχα πρόσφατα, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός έχει συγκεντρώσει στρατιώτες στα σύνορα και ότι το Κίεβο νιώθει άβολα με αυτό, ενώ αναφέρθηκε ότι παραδόθηκαν στην Ουκρανία 80 τόνοι πυρομαχικών από τις ΗΠΑ.

Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσε ότι μπορεί να αλλάζει τη θέση των στρατευμάτων της, εντός της δικής της επικράτειας, όπως θέλει. και ότι αυτό δεν πρέπει να ενοχλεί κανέναν.

Είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ έχουν πρόσφατα αυξήσει σημαντικά τις στρατιωτικές τους δραστηριότητες στον Εύξεινο Πόντο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να ιδρύσουν μια πολυεθνική δύναμη στην ίδια περιοχή, καθώς έμπειροι δυτικοί αμυντικοί αναλυτές αναφέρουν ότι η ένταση στην περιοχή αυξάνεται μέρα με τη μέρα και αυτό είναι το μόνο σίγουρο αυτήν την στιγμή μαζί με τις σποραδικές εχθροπραξίες σύμφωνα με βίντεο.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ