Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρώσος υπουργός Άμυνας: Ξένα πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα δοκιμάζουν τη δύναμη των συνόρων μας

Πλοία κατευθυνόμενων πυραύλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εισέρχονται στη Μαύρη Θάλασσα προσπαθούν να δοκιμάσουν τη δύναμη της ρωσικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας και της προστασίας των νότιων συνόρων, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου.

«Λοιπόν, ξέρετε όταν το βλέπουμε αυτό: όταν ένα πολεμικό πλοίο που ανήκει σε μια μη περιφερειακή δύναμη εισέρχεται στη Μαύρη Θάλασσα και καταλαβαίνουμε ότι φέρει όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, όταν βλέπουμε ότι αυτά τα όπλα βρίσκονται πάνω του και δεν είναι μια τουριστική περιοδεία, φυσικά, την παρακολουθούμε στενά και  καταλαβαίνουμε ότι οποιαδήποτε πρόκληση είναι πιθανή ανά πάσα στιγμή, όπως συνέβη πρόσφατα με ένα βρετανικό αντιτορπιλικό και, φυσικά, πρέπει να αποτρέψουμε τέτοια πράγματα» είπε ο επικεφαλής της ρωσικής Άμυνας.

«Για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, αυτή είναι, φυσικά, σχεδόν μια συνεχής προσπάθεια να μας δοκιμάσουν για να δουνπόσο είμαστε προετοιμασμένοι και πόσο αποτελεσματικά έχουμε δημιουργήσει το σύστημά μας κατά μήκος της ακτής της Μαύρης Θάλασσας και γενικά στο νότο της χώρας μας», είπε ο Σόιγκου. 

Όπως τόνισε ο Ρώσος αρχηγός Άμυνας, «δεν είναι μόνοι σε τέτοιες δοκιμές δύναμης και τέτοιες προσεγγίσεις».

"Όπως το καταλαβαίνω, στη συνέχεια σχεδιάζουν ασκήσεις με τους γείτονές μας, ασκήσεις με το γεωργιανό και το ουκρανικό ναυτικό. Αλλά κι εμείς πραγματοποιούμε επίσης ασκήσεις και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε", δήλωσε ο Σόιγκου.

Επί του παρόντος, δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ επιχειρούν στη Μαύρη Θάλασσα: η ναυαρχίδα, το πλοίο διοίκησης Mount Whitney και το αντιτορπιλικό Porter. Ο 6ος στόλος των ΗΠΑ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι τα πολεμικά πλοία είχαν αναπτυχθεί στη Μαύρη Θάλασσα για κοινές επιχειρήσεις με συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ