Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Βρεθήκαμε 12 δευτερόλεπτα μακριά από μια νέα κατάρριψη ρωσικού μαχητικού; - Ρωσικά Su-24 εισήλθαν εντός τουρκικού FIR

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-24, τα οποία πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στην Συρία και συγκεκριμένα στα χωριά Χαμάμα και Ζαρζούρ κοντά στο Νταρκούς στα δυτικά του Ιντλίμπ, βρέθηκαν σε θανάσιμο κίνδυνο.

Τα ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο, υλοποιώντας ουσιαστικά παραβίαση για 12 δευτερόλεπτα, αλλά οι Τούρκοι δεν επιχείρησαν να κτυπήσουν αυτή την φορά, άγνωστο όμως το γιατί ακριβώς.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι οι επιθέσεις των ρωσικών μαχητικών θα μπορούσαν να είχαν επιφέρει την κατάρριψη  ενός ακόμα  ρωσικού Su-24, όπως είχε γίνει το 2015.

Αν και απογειώθηκαν τουρκικά μαχητικά F-16 από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για να αναχαιτίσουν τα ρωσικά μαχητικά  Su-24, αφού αυτά είχαν παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, τελικά δεν έγινε τίποτα.

Κανένα  από τα δύο τουρκικά μαχητικά, ούτε καν πλησίασε τα ρωσικά βομβαρδιστικά, ούτε απλά για να δηλώσει την παρουσία του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή τα τουρκικά μαχητικά βρίσκονταν περίπου 60 χιλιόμετρα από την περιοχή του συμβάντος, και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να επιτεθούν στα ρωσικά αεροσκάφη, καθώς αυτά μέχρι τότε θα είχαν ήδη εισέλθει στον συριακό εναέριο χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ρωσική πλευρά δεν έχει σχολιάσει ακόμη αυτές τις πληροφορίες.

“Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στόχευαν την περιοχή των χωριών al-Hamama και al-Zarzour στην περιοχή Jisr al-Shughur στη δυτική ύπαιθρο του Idlib, με θερμοβαρικές βόμβες”, ανέφεραν στρατιωτικές πηγές της συριακής αντιπολίτευσης.

"Ως αποτέλεσμα, μια γυναίκα και τρία παιδιά τραυματίστηκαν  μεταξύ των χωριών al-Zarzour και Mazra, δυτικά του Ιντλίμπ", πρόσθεσαν οι πηγές.

Από τον Ιούνιο, οι περιοχές στα βορειοδυτικά της Συρίας χτυπιούνται αλύπητα, εμφανίζοντας μια κατάσταση  στρατιωτικής κλιμάκωσης από ρωσικά μαχητικά ενώ στο έδαφος οι συριακές δυνάμεις πολεμούν τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία ένοπλες οργανώσεις της Συρίας.

Η ζώνη αποκλιμάκωσης στη βορειοδυτική Συρία υπόκειται σε ρωσοτουρκική συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2020, ωστόσο, η περιοχή γίνεται μάρτυρας συχνών βομβαρδισμών παρά την έναρξη ισχύος της κατάπαυσης του πυρός.

αρκετές πηγές αναφέρουν ότι η Ρωσία και η Συρία ετοιμάζονται στο εγγύς μέλλον να ξεκινήσουν επίθεση στο νότιο τμήμα του Ιντλίμπ προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο της περιοχής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός επιθέσεων από τις ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούνται σε χαμηλά ύψη, γεγονός που θα απλοποιήσει την επίθεση του συριακού στρατού.

Όλα δείχνουν ότι ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να σταματήσει τους φιλότουρκους αντάρτες.

Τα ρωσικά αεροσκάφη υποστηρίζουν τα στρατεύματα της συριακής κυβέρνησης που προσπαθούν να αποσπάσουν την Ιντλίμπ, που ελέγχεται από τους αντάρτες στη Συρία.

Η Τουρκία διαθέτει περίπου 7.000 στρατεύματα στη βόρεια Συρία, υποστηριζόμενα από drones και μαχητικά αεροσκάφη σε κοντινές βάσεις στο τουρκικό έδαφος.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...