Ρωσία

Τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν νέα πρόκληση κατά ρωσικού Su-24 (βίντεο)-Οι Τούρκοι πιλότοι έκαναν επίδειξη όπλων στους Ρώσους πιλότους

Μετά την ανάκληση των πρόσφατων τουρκικών δηλώσεων για την αγορά δεύτερου πακέτου ρωσικών πυραύλων S-400, οι πραγματικές σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας, είναι σε μυστήρια άσχημο επίπεδο, το οποίο αποκρύβεται εδώ και αρκετό καιρό.

Την ίδια στιγμή οι προκλήσεις των Τούρκων κατά των Ρώσων διαδέχονται η μία την άλλη, και μετά την παρουσία του Τσαβούσογλου στην πλατφόρμα της Κριμαίας, είχαμε τουρκική πρόκληση στον αέρα μερικά χλμ μακριά από τα ρωσικά σύνορα αυτήν την φορά από τουρκικά μαχητικά που παίζουν "επιθετικά" τους Ρώσους.

 

   
Οι τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές δημοσίευσαν ένα βίντεο που αποτυπώνει τη στιγμή των επικίνδυνα προκλητικών ενεργειών μαχητικών της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον ενός ζεύγους ρωσικών βομβαρδιστικών πρώτης γραμμής Su-24.

Εκτός από την επίδειξη επιθετικών προθέσεων, οι Τούρκοι πιλότοι πλησίασαν τα ρωσικά βομβαρδιστικά αρκετές φορές επικίνδυνα, κάνοντας μάλιστα ελιγμούς και επίδειξη των πυραύλων τους, όπως αναφέρεται στην γλώσσα των πιλότων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μαχητικά F-16 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν μετασταθμεύσει στην Πολωνία για να υλοποιήσουν εναέριες περιπολίες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, προσπάθησαν να αναχαιτίσουν ένα ζευγάρι ρωσικών βομβαρδιστικών, τα οποία φέρονται να απογειώθηκαν από το έδαφος της περιοχής Καλίνινγκραντ.

"Παρά το γεγονός ότι οι ενέργειες Τούρκων πιλότων παραβίασαν μια σειρά διεθνών κανόνων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης προσέγγισης στρατιωτικών αεροσκαφών, τα πληρώματα των τουρκικών F-16 συμπεριφέρθηκαν επίσης αρκετά επιθετικά απέναντι στα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένης της επίδειξης παρουσίας των όπλων τους", αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Είναι γνωστό ότι αποφεύχθηκε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό, ωστόσο, oi Τούρκοι πιλότοι προέβησαν για πρώτη φορά σε επικίνδυνες προκλήσεις εναντίον ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών, όταν τα τελευταία βρίσκονταν στον διεθνή εναέριο χώρο κοντά στα ρωσικά σύνορα.

“Η Ρωσία μπορεί να αρχίσει να ενεργεί και αυτή με παρόμοιο τρόπο εναντίον της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, που πετά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα”, δηλώνει Ρώσος ειδικός.

Στην παγκόσμια ιστορία υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί ηγέτες με αλλόκοτη συμπεριφορά και ακατανόητες, για τους πολλούς, αποφάσεις. Ένας από αυτούς αναμφίβολα είναι και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παίζει με την “φωτιά” ότι και να λένε πολλοί ειδικοί.

Από την άλλη πλευρά η Τουρκία συνεχίζει να διασύρει την Μόσχα, με την Ρωσία απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπορεί να μεν το Κρεμλίνο να έχει σαν στόχο και σκοπό να ''διασπάσει'' την νοτιανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, όμως χρειάζεται και λίγη αυτοεκτίμηση.

Η Τουρκία ενισχύει με UAV την Πολωνία και την Ουκρανία, ενώ τουρκικά μαχητικά περιπολούν στο πολωνικό εναέριο χώρο.

Δεν γνωρίζουμε ποιο θα είναι το μέλλον των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, αλλά όλα δείχνουν ότι θα έχουμε σχεδόν σίγουρα κάποιο πιο σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο πλευρές στην Συρία, ενώ το δεύτερο ημίχρονο θα παιχθεί στην Μαύρη θάλασσα και κυρίως στα Στενά του Βοσπόρου, στα οποία ο Ερντογάν προορίζει προς "πώληση" για να σωθεί ο ίδιος και η χώρα που καταρρέει καθημερινά.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...