Ρωσία

Λαβρόφ για «Πλατφόρμα της Κριμαίας» που συμμετέχει και η Ελλάδα: Η Δύση θα καλλιεργήσει τον ουκρανικό νεοναζισμό

Γράψαμε και χθες πως νέα εμπόδια προκύπτουν στις ελληνορωσικές σχέσεις, αφού στην ''Πλατφόρμα της Κριμαίας'' θα συμμετάσχει και η Ελλάδα.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχολίασε τη συγκεκριμένη σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας που είχε προγραμματιστεί για τις 23 Αυγούστου , κι η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο και θα συγκεντρώσει συμμετέχοντες από 40 μέχρι στιγμής χώρες.

«Στην πλατφόρμα της Κριμαίας η Δύση θα συνεχίσει να τρέφει νεοναζιστικά, ρατσιστικά συναισθήματα της σύγχρονης ουκρανικής κυβέρνησης», είπε ο Λαβρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της Ημέρας της ουκρανικής Ανεξαρτησίας, οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας σχεδιάζουν να συζητήσουν τρόπους επιστροφής της χερσονήσου που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Σε αυτήν την εκδήλωση . Μεταξύ άλλων συμμετέχουν η Αυστραλία, η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς, η Λιθουανία, η Μολδαβία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Τουρκία και άλλες.

 

Ουκρανική Απάντηση

 

Στα λεγόμενα του Ρώσου ΥΠΕΞ απάντησε με ολίγον από Γκάντι ο Ουκρανός ομόλογός του, Κουλέμπα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα είναι ευχαριστημένος που ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε έτσι τη σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας, καθώς σύμφωνα με τον Kuleba, πρόκειται για νευρική αντίδραση.

Ο Κουλέμπα ανέφερε τον Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος, σύμφωνα με τον υπουργό, πίστευε ότι ο εχθρός πρώτα σε αγνοεί, μετά σε περιγελάει και μετά αρχίζει να σε πολεμά, και μετά το επόμενο στάδιο είναι η νίκη. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Ρωσική Ομοσπονδία βρίσκεται τώρα στο τρίτο στάδιο, αλλά θα υπάρξει και τέταρτο. Κατά τη γνώμη του, αυτή θα είναι η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ο Κουλέμπα είπε ότι σαράντα χώρες και διεθνείς οργανισμοί έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν στην "Πλατφόρμα της Κριμαίας". Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπογραφεί μια δήλωση στην εκδήλωση, την οποία όλο και περισσότερα κράτη θα μπορούν να υπογράψουν στη διαδικασία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ