Ρωσία

«Θα πέσει στην παγίδα του Πούτιν»- Ποιο χαρακτήρισε “επικίνδυνο λάθος” του Μπάιντεν το Bloomberg

Η υποτίμηση της ρωσικής οικονομίας από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν θυμίζει την εσφαλμένη προσέγγιση του Μπαράκ Ομπάμα στις σχέσεις με τη Ρωσία , η οποία θα οδηγήσει την Αμερική σε παγίδα ως αποτέλεσμα , γράφει το Bloomberg .

Νωρίτερα, ο Αμερικανός ηγέτης είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε «προβλήματα». Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου, ο Ρώσος ομόλογός του έχει στη διάθεσή του «μόνο πυρηνικά όπλα και πετρέλαιο».

Το άρθρο σημειώνει ότι η ιδέα της Ρωσίας ως δύναμης με οικονομία που δεν παράγει παρά μόνο ορυκτό πλούτο εμφανίζεται συχνά στη ρητορική των Αμερικανών πολιτικών. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς του Bloomberg, αυτή η εικόνα δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια.

"Η Ρωσία δεν είναι εξαγωγική υπερδύναμη μόνο για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Έχει αρκετά μεγάλη εγχώρια αγορά για να υποστηρίξει μία από τις μεγαλύτερες και, κυρίως, τις πιο σταθερές οικονομίες στον κόσμο", αναφέρει το άρθρο.

Διευκρινίζεται ότι κάποτε τα λόγια του Ομπάμα σχετικά με αυτήν ως «περιφερειακή δύναμη» και η υποβάθμιση του καθεστώτος σε ομιλίες αποδείχθηκαν κοντόφθαλμα και προκάλεσαν μια σειρά προβλημάτων για το αμερικανικό κατεστημένο.

Εάν η δήλωση του Μπάιντεν για τη ρωσική οικονομία αντανακλά πραγματικά τις σκέψεις του, τότε ο Αμερικανός ηγέτης "παραπληροφορείται ή έβγαλε λάθος συμπεράσματα από τις εκθέσεις που ελήφθησαν", οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε "δυσάρεστες συνέπειες", πρόσθεσαν οι δημοσιογράφοι της έκδοσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...