Ρωσία

Ρωσία: Στα 24.000 τα νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο

Η Ρωσία κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο σχεδόν 24.000 νέα κρούσματα covid-19 και για μια ακόμη φορά πολύ υψηλό αριθμό θανάτων από τη νόσο, 799, όμως κάποιοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι αυτό το κύμα της επιδημίας στη χώρα, και κυρίως στη Μόσχα, ίσως να έχει περάσει την κορύφωσή του.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για τη διαχείριση της πανδημίας ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν στη Ρωσία 23.947 νέα κρούσματα covid-19, μείωση σε ποσοστό 5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Μόσχα αναφέρθηκαν 3.376 νέες μολύνσεις, πτώση 26% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε ότι οι αρχές ελπίζουν πως η επιδημία στη Μόσχα έχει περάσει την κορύφωσή της, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Συνολικά παρατηρούμε ότι υπάρχει μείωση στην εξάπλωση της νόσου», επεσήμανε χθες Παρασκευή. «Αυτό φυσικά είναι θετικό. Σημαίνει ότι περάσαμε την κορύφωση και ελπίζω ότι θα σημειωθεί περαιτέρω βελτίωση», σχολίασε ο Σομπιάνιν.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί στη Ρωσία – μια χώρα με περίπου 144 εκατομμύρια κατοίκους-- 6.102.469 κρούσματα covid-19, ενώ 153.095 ασθενείς υπέκυψαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...