Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

To απόλυτο ''φονικό'' όπλο - Εντολή Πούτιν να ξεκινήσουν οι δοκιμές του ''Poseidon''

Μετά το σοβαρό περιστατικό για την Μόσχα, με το Βρετανικό αντιτορπιλικό " HMS Defender" στον Εύξεινο Πόντο, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή για δοκιμές ενός πραγματικά τρομερού στρατηγικού όπλου στο γενικό επιτελείο ναυτικού.    

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε τη δοκιμή άγνωστου στο ευρύ κοινό όπλου στα ύδατα της θάλασσας του Μπάρεντς κοντά στις νορβηγικές ακτές.

Οι δοκιμές είναι υπό την ευθύνη του Βόρειου ρωσικού Στόλου και αφορά δοκιμές μυστικών όπλων και τακτικών, όπως ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν την διεξαγωγή μιας σειράς δοκιμών του εγχώριου υποβρύχιου μη επανδρωμένου οχήματος Status-6, επίσης γνωστό και ως Poseidon.

Ο ρωσικός τύπος αναφέρει ότι πολλά ρωσικά υποβρύχια συμμετέχουν στις δοκιμές ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων των υποβρυχίων τέταρτης γενιάς, ενώ η δοκιμή του όπλου πραγματοποιείται σε βάθος περίπου 500 μέτρων, κάτι που είναι ανεφάρμοστο για τα περισσότερα σύγχρονα υποβρύχια της δύσης.

Όσον αφορά τις πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές δοκιμές του υποβρύχιου μη επανδρωμένου οχήματος Poseidon, μέχρι σήμερα αυτό το όπλο δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί επίσημα.

Όπως είναι γνωστό, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει δώσει εντολή για την κατασκευή περίπου τριάντα τέτοιων υποβρύχιων μη επανδρωμένων οχημάτων, τα οποία χάρη στην κατασκευή αλλά και την πυρηνική κεφαλή που θα φέρουν, θα είναι ικανά να πλήξουν παράκτιες περιοχές και πόλεις, με καταστροφικά αποτελέσματα, ενώ αρκετοί έκαναν λόγο και για πρόκληση ενός «ραδιενεργού τσουνάμι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσφατες εκτιμήσεις των αναλυτών έχουν φτάσει στο συμπέρασμα ότι το ωφέλιμο φορτίο αυτής του μη επανδρωμένου οχήματος υπολογίζεται περίπου σε δύο μεγατόνους εκρηκτικής ύλης που αντιστοιχεί σε 2.000 κιλοτόνους, οπότε εύλογα κάποιος μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος της καταστροφής αν αναλογιστεί ότι η ατομική βόμβα της Χιροσίμα διέθετε περίπου 15 κιλοτόνους εκρηκτικής ύλης.

Η Ρωσία κατασκευάζει 30 πυρηνικά “οχήματα” τύπου Poseidon, οι οποίες θα ενσωματωθούν και θα εξοπλίζουν τέσσερα νέα προηγμένα υποβρύχια κατηγορίας  Belgorod. Από αυτά, τα δύο θα ενταχθούν στην στην υπηρεσία του Βόρειου Στόλου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, που επιχειρούν κυρίως στον Ατλαντικό, ενώ άλλα δύο θα ενταχθούν στο Στόλο Ειρηνικού, με το καθένα να φέρει έξι υποβρύχια μη επανδρωμένα οχήματα Poseidon.

Αρκετοί θεώρησαν πως πρόκειται για πρωσική προπαγάνδα όλα αυτά, όμως από ότι φαίνεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος κινείται δυναμικά σχετικά με την τρομερή μη επανδρωμένο θερμοπυρηνικό όχημα “Poseidon”.

Το οπλικό σύστημα Poseidon είναι ένα αυτόνομο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο όπλο με ταχύτητα 56 κόμβων, ακτίνα 10.000 χιλιομέτρων και μέγιστο βάθος πλεύσης τα 1.000 μέτρα, εξοπλισμένο με θερμοπυρηνική κεφαλή.
Η θερμοπυρηνική κεφαλή του Poseidon έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει παράκτιες τοποθεσίες όπως λιμάνια, πόλεις και άλλες θαλάσσιες υποδομές, αεροπλανοφόρα ή ακόμα και ομάδες αεροπλανοφόρων.Η έκρηξη θα δημιουργούσε ραδιενεργό τσουνάμι, που θα καθιστούσε μεγάλες περιοχές απρόσιτες για ολόκληρες γενιές.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ