Ρωσία

Ο Γκορμπατσόφ αξιολογεί τη συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν: Εποικοδομητική

Μιλώντας στον Σπούτνικ, ο πρώην ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αξιολόγησε την χθεσινή συνάντηση μεταξύ Μπάιντεν και Πούτιν.

Ο Γκορμπατσόφ είπε πως “Ο δρόμος προς αυτή τη συνάντηση ήταν δύσκολος. Θυμάμαι το δρόμο για την πρώτη μας συνάντηση με τον Πρόεδρο Ρόναλντ Ρέιγκαν και είχαμε καταλήξει σε μια κοινή δήλωση στο τέλος του δρόμου. Τώρα βλέπω ότι οι ηγέτες της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών επιβεβαίωσαν όσα είπαμε για τον πυρηνικό πόλεμο. Σε αυτή τη βάση, τη στρατηγική σταθερότητα και τα πυρηνικά όπλα. Είναι εξίσου σημαντικό να ξεκινήσουμε ολοκληρωμένες συνομιλίες για το ζήτημα. Εύχομαι να έχουν επιτυχία”, είπε.

Ο Γκορμπατσόφ ανέφερε: "Πρώτα απ 'όλα, χαίρομαι που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και, κρίνοντας από τις πρώτες δηλώσεις, ήταν εποικοδομητική. Το εκτιμώ αυτό"..

Η συνάντηση μεταξύ του πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Γκορμπατσόφ και του τότε προέδρου των ΗΠΑ Ρέιγκαν πραγματοποιήθηκε επίσης στη Γενεύη της Ελβετίας το 1985

Στην κοινή δήλωση που αντικατοπτρίζει τα αποτελέσματα της συνάντησης, σημειώθηκε ότι ο πυρηνικός πόλεμος είναι απαράδεκτος, ότι ένας τέτοιος πόλεμος δεν θα έχει νικητή και ότι τα μέρη δεν θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν στρατιωτική υπεροχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ