Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Κρεμλίνο: «Λάθος η διόγκωση των προσδοκιών για την συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν»

Η επερχόμενη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, που έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου, είναι εξαιρετικά σημαντική, αλλά δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά από αυτή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή.

«Αυτή είναι πράγματι μια πολύ σημαντική συνάντηση. Ταυτόχρονα, θα ήταν λάθος να διογκώναμε τις προσδοκίες» δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Channel One της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, οι δύο χώρες διαφωνούν σε τόσα πολλά πράγματα που «δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε πρόοδο στην επίτευξη κατανόησης».

Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Μπάιντεν θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα θέματα που ο καθένας τους δίνει προτεραιότητα, δήλωσε ο Πεσκόφ.

«Η έναρξη ενός διαλόγου ανώτερου επιπέδου είναι ένα πολύ θετικό σημάδι παρά τη θλιβερή κατάσταση των διμερών σχέσεων. Γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θέλει να βελτιώσει την κατάσταση των σχέσεών μας ... Αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο με αμοιβαία κατανόηση και επισκόπηση πάνω στα ενδιαφέροντα του άλλου» συνέχισε ο Πεσκόφ.

Σημειώνεται πως η συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ