Ρωσία

Η Ρωσία καταδικάζει τις ισραηλινές επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στο τζαμί Al-Aqsa της Ιερουσαλήμ.

"Αυτή η εξέλιξη των γεγονότων ανησυχεί τη Μόσχα. Καταδικάζουμε έντονα τις επιθέσεις εναντίον αμάχων", ανέφερε σε δήλωση. "Καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από οποιαδήποτε βήματα για την κλιμάκωση της βίας."

Η Ρωσία επιβεβαίωσε επίσης τη θέση της ότι «η απαλλοτρίωση γης και περιουσίας, καθώς και η δημιουργία οικισμών από το Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, δεν έχουν νομική ισχύ».

"Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και εμποδίζουν την επίτευξη ειρηνικού διακανονισμού που βασίζεται στη δημιουργία δύο κρατών - της Παλαιστίνης και του Ισραήλ", ανέφερε.

Ο αριθμός των τραυματιών Παλαιστινίων αυξήθηκε σε 205 αργά την Παρασκευή. Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Τζαμί Al-Aqsa, στην Πύλη της Δαμασκού της Παλιάς Πόλης και στην περιοχή Sheikh Jarrah στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η αστυνομία επιτέθηκε σε μουσουλμάνους προσκυνητές μέσα στο τζαμί Al-Aqsa ενώ εκτελούσαν tarawih - ειδικές βραδινές προσευχές κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Το τζαμί Al-Aqsa είναι ο τρίτος πιο ιερός ιστότοπος στον κόσμο για μουσουλμάνους. Οι Εβραίοι αποκαλούν την περιοχή "Temple Mount", ισχυριζόμενοι ότι ήταν η τοποθεσία δύο εβραϊκών ναών στην αρχαιότητα.

Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου βρίσκεται η Αλ Άκσα, κατά τη διάρκεια του Αραβο-Ισραηλινού πολέμου του 1967 Προσάρτησε ολόκληρη την πόλη το 1980 σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε ποτέ από τη διεθνή κοινότητα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ