Ρωσία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει ψήφισμα καταπέλτη κατά της Ρωσίας!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα σχετικά με τη Ρωσία. Το έγγραφο ζητά κυρώσεις εναντίον του έργου  κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, της πυρηνικής εταιρείας Rosatom, των «ρωσικών ολιγαρχικών» και τέλος  ζητάει την αποσύνδεση της Ρωσίας από τη SWIFT.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη, 569 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν υπέρ της έγκρισης του ψηφίσματος, με 67 κατά της έγκρισης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "ζητεί από την ΕΕ να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια και προτρέπει τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και όλα τα κράτη μέλη, ως εκ τούτου, να σταματήσουν την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2 και να απαιτήσουν τη διακοπή της κατασκευής αμφιλεγόμενης πυρηνικής ενέργειας αντιδραστήρων που κατασκευάζονται από τη Rosatom ", αναφέρει το έγγραφο.

Τονίζει ότι εάν μια τέτοια στρατιωτική συσσώρευση στα σύνορα με την Ουκρανία, μετατραπεί στο μέλλον σε εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσική Ομοσπονδία, η ΕΕ θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι το τίμημα για μια τέτοια παραβίαση του διεθνούς δικαίου και οι επιπτώσεις θα ήταν αυστηρές.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην ΕΕ πρέπει να σταματήσουν αμέσως, ενώ η Ρωσία πρέπει να αποκλειστεί από το σύστημα πληρωμών SWIFT και όλα τα περιουσιακά στοιχεία στην ΕΕ των  Ρώσων ολιγαρχών και των  οικογενειών τους τους στην ΕΕ θα πρέπει να παγώσουν και οι θεωρήσεις παραμονής τους να ακυρωθούν ", σημειώνει το ψήφισμα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο "υπογραμμίζει επίσης ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ δεν θα πρέπει πλέον να δέχονται  ρωσικό πλούτο και επενδύσεις ασαφούς προέλευσης, ενώ  ​​καλεί την Επιτροπή και το Συμβούλιο να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό των στρατηγικών επενδύσεων του Κρεμλίνου εντός της ΕΕ για σκοπούς όπως, της ανατροπής, υπονομεύοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και θεσμούς, και της διάδοσης της διαφθοράς. ·  Τέλος αναφέρει  ότι κράτη μέλη όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Μάλτα πρέπει να εγκαταλείψουν τα καθεστώτα «χρυσού διαβατηρίου» τους, "σύμφωνα με το έγγραφο.

Αν και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπως και όλα τα άλλα είναι εκ φύσεως συμβουλευτικά και δεν δεσμεύουν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, εντούτοις αποτελούν ένα σαφές και ενδεικτικό δείγμα των προθέσεων της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας για τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ρωσία: Φέρτε τον Ζελένσκι στο τραπέζι αλλιώς θα ταπεινωθείτε όπως στο Αφγανιστάν-Ποιος ανατινάζει τις γέφυρες; Νέες "εκκαθαρίσεις" εθνικιστών και HIMARS (Βίντεο)

Η Ρωσία απειλεί να «επεκτείνει τους γεωγραφικούς στόχους» του πολέμου λόγω της προμήθειας δυτικών όπλων στην...