Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

''Εικονικός βομβαρδισμός'' αμερικανικών πλοίων στη Μ. Θάλασσα από ρωσικά μαχητικά

Γεωπολιτικές εξελίξεις έχουμε στην Μαύρη θάλασσα σύμφωνα με πρώην ανώτατο Αμερικανός αξιωματικό, ενώ η ρωσική αεροπορία στέλνει αεροσκάφη της πάνω από αμερικανικά πλοία στην περιοχή, δημιουργώντας συνθήκες μεγάλες έντασης.  

Ο πρώην διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη Στρατηγός ε.α. Μπεν Χόντζες, σε συνέντευξη του ανέφερε ότι “η ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στο Ντονέτσκ, είναι προπέτασμα καπνού από το Κρεμλίνο, που ετοιμάζει άλλη επίθεση για τον έλεγχο ολόκληρης της ακτής της Μαύρης Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού που συνδέει την Κριμαία με το ποταμό Δνείπερο".

https://twitter.com/MilitaryBlog/status/1381345775716827148

Ο Αμερικανός πρώην ανώτατος αξιωματικός, εκτιμά την ύπαρξη τεραστίων γεωπολιτικών σχεδίων για την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης θάλασσας, που αφορούν θα λέγαμε και την Κίνα.

Κανάλια, ο ''δρόμος του μεταξιού'', σχέδια για Διώρυγα της Ευρασίας, είναι μερικά ενδεικτικά μεγαλεπήβολα σχέδια για την περιοχή.

Σε άσκηση η ρωσική πολεμική αεροπορία στην Μαύρη Θάλασσα

Μετά τις πληροφορίες για ενίσχυση των δυνάμεων του NATO στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η Ρωσία αποφάσισε να λάβει τα «απαραίτητα μέτρα» ώστε να αντικρούσει την συμμαχία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Ωστόσο, η ανάπτυξη σημαντικών, σε μέγεθος, στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, μπορεί να προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ένταση ή ακόμα και επεισόδιο αν σημειωθεί έστω και ένα λάθος, με αποτέλεσμα αυτά τα «παιχνίδια» να χαρακτηρίζονται άκρως επικίνδυνα.

Ειδικότερα, η Ρωσία αναβαθμίζει τις δυνάμεις της στην περιοχή Μαύρης Θάλασσας ώστε να ανταποκρίνεται στην δυναμική και την ανάλογη ανάπτυξη δυνάμεων του NATO.

Η ναυτική αεροπορία του στόλου της Μαύρης θάλασσας, ξεκίνησε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα στα αντιτορπιλικά των ΗΠΑ, τα οποία εισήλθαν στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η μεγάλης κλίμακας κοινές ασκήσεις της ρωσικής αεροπορίας της Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής και της ναυτικής αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ξεκίνησαν πάνω από τα ομώνυμα ύδατα, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Βομβαρδιστικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής τύπου Su-24M και Su-34 μεταστάθμευσαν σε πολεμικά αεροδρόμια για τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων με μαχητικά Su-27SM και Su-30SM του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Τα πληρώματα των αεροσκαφών θα πραγματοποιήσουν εκτοξεύσεις πυραύλων και ρίψη βομβών σε στόχους στην θάλασσα. Μια άλλη επιδίωξη τους είναι να επιβεβαιωθεί η ικανότητα εκτέλεσης πολεμικών αποστολών  σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα.

Εκτός από τα ρωσικά αεροσκάφη, ομάδα πυραυλακάτων πλοίων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα λάβει μέρος στις ασκήσεις. Οι πιλότοι των μαχητικών θα εργαστούν σε σενάρια συνοδείας πλοίων.

Σημειώνεται ότι οι αεροπορικές ασκήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της εισόδου αμερικανικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.Το ρωσικό υπουργείο άμυνας έχει ήδη ανακοινώσει ότι όλα τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα, θα έχουν την συνεχή παρακολούθηση των δυνάμεων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, "για κάθε περίπτωση”. 

 
Συνάντηση Ουκρανού ΥΠΑΜ με τον Γάλλο πρέσβη  

 

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Taran, συναντήθηκε την Τρίτη 13 Απριλίου με τον Γάλλο Πρέσβη στην Ουκρανία Etienne de Ponsen. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την παραμονή των διαπραγματεύσεων μεταξύ των προέδρων της Ουκρανίας και της Γαλλίας, αντίστοιχα.

"Για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, καταγράφηκε η ανάπτυξη εμπρόσθιων διοικητικών σταθμών και ένα εκτεταμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου των στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κοντά στα ουκρανικά σύνορα", δήλωσε ο Ταράν και πρόσθεσε ότι η κατάσταση απειλεί και την Ουκρανία η ίδια και η σταθερότητα στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Η Ρωσία είναι σε θέση να προγραμματίσει την επανάληψη του σεναρίου της Γεωργίας το 2008 για την Ουκρανία. Γι 'αυτό, οι προκλήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κατηγορήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ότι επιτέθηκαν σε αμάχους'', πρόσθεσε ο Andriy Taran.

''Η Ουκρανία βασίζεται στη θέση της Γαλλίας ως μέλους της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας, σας παρακαλώ βοηθήστε μας.''

Με τη σειρά του, η Etienne de Ponsen υποσχέθηκε να μεταφέρει τις πληροφορίες που έλαβε στον Γάλλο Πρόεδρο Macron.

Όπως δείχνουν τα γεγονότα, η νοητή γραμμή "Ερυθρά θάλασσα-Σουέζ-Α.Μεσόγειο-Αιγαίο-Στενά-Μαύρη Θάλασσα" αποτελεί αυτή την περίοδο την πιο καυτή θαλάσσια περιοχή του κόσμου, στην οποία διακυβεύονται τεράστια συμφέροντα και υλοποιούνται ραγδαίες εξελίξεις .

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ