Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρώσοι: ''Κινδυνεύουν οι τουρίστες μας στην Τουρκία''!

Πριν λίγες ημέρες, όπως σας είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα, η κρατική υπηρεσία καταναλωτή Rospotrebnadzor και η Ρωσίδα αξιωματούχος Anna Popova, προειδοποίησε τους Ρώσους πολίτες να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία ...αυτό ειδικά το καλοκαίρι, λόγω... κορονοϊού, ενώ είναι γνωστό ότι οι θερμοί μήνες ρίχνουν ραγδαία την μεταδοτικότητα της ασθένειας αυτής.   


 
Η επικεφαλής της Rospotrebnadzor Anna Popova, μίλησε για την πολύ άσχημη επιδημιολογική κατάσταση στην Τουρκία λόγω του κορονοϊού. Αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία. Οι Ρώσοι έχουν εκνευριστεί με την στάση της Τουρκίας στο θέμα της Ουκρανίας και έχουν ξεκινήσει οικονομικό ''πόλεμο'' στην Άγκυρα.  

Σήμερα είχαμε νέες δηλώσεις για το θέμα! Το μέλος της ρωσικής Δούμας Μιχαήλ Σερέμετ, συμβούλεψε τον Τούρκο Πρόεδρο να μετριάσει την επιθυμία του στο θέμα της Κριμαίας. ''Δεδομένης της επιθετικής ρητορικής του Ερντογάν, νομίζω ότι πρέπει να παροτρύνουμε τους πολίτες μας να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους εκεί'', δήλωσε ο βουλευτής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν συνεχεία, ρωσικά ΜΜΕ κάνουν προτάσεις στους πολίτες, για το ποια χώρα να επιλέξουν.''Οι Ρώσοι που έχουν κάνει κράτηση για εκδρομές για τον επόμενο μήνα θα πρέπει να επανεξετάσουν τα σχέδια διακοπών τους. Η Τουρκία πλέον δεν είναι πρόσφορο έδαφος για διακοπές.''

''Οι Ρώσοι τουρίστες θα πρέπει να επιλέξουν άλλη χώρα για τις διακοπές τους. Μία πρώτη επιλογή είναι η Αίγυπτος. Μια πιο ακριβή, αλλά εναλλακτική λύση, είναι οι διακοπές στα ΗΑΕ. Μία καλή επιλογή επίσης είναι η Κύπρος. Υπάρχουν επίσης ακριβότεροι προορισμοί, όπως η Τανζανία, οι Μαλδίβες, οι Σεϋχέλλες και η Σρι Λάνκα. Όλα τα άλλα θέρετρα που είναι δημοφιλή στους Ρώσους θα ανοίξουν στα μέσα Μαΐου. Ελλάδα και Τυνησία, περιμένουν τους Ρώσους τουρίστες.''
 
''Η κατάσταση στην Τουρκία επιδεινώνεται γρήγορα. Από τις 7 Απριλίου, περισσότερες από 50 χιλιάδες περιπτώσεις λοίμωξης από κορονοϊό εντοπίστηκαν στη χώρα. Από την αρχή της πανδημίας, 3.633.925 άτομα έχουν μολυνθεί στην Τουρκία, ενώ 32.943 ασθενείς έχουν πεθάνει'', αναφέρουν οι Ρώσοι, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει καμπάνια για να αποφύγουν τις διακοπές στην Τουρκία. 

Προφανώς πρόκειται για εντολή του Β. Πούτιν, καθώς θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στον Ερντογάν. Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι διαφημίζουν την χώρα μας και αναφέρονται στην επίσκεψη Θεοχάρη στη Μόσχα!   

Τι αναφέρουν:  


 
''Η σταδιακή αύξηση και η κατάργηση του ορίου στον αριθμό των Ρώσων τουριστών που εισέρχονται στην Ελλάδα αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στις συζητήσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με τους Ρώσους κυβερνητικούς αξιωματούχους αρμόδιους για τον Τουρισμό.'' 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

''Και αυτό επειδή σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Τουρισμού, «η Ελλάδα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον τουρισμό από τη Ρωσία», προσδοκώντας να κερδίσει όσους έχασε την περασμένη χρονιά. Στην συνέχεια μέσω Ρωσικών ΜΜΕ ο υπουργός Τουρισμού θα παρουσιάσει το άνοιγμα του τουρισμού της χώρας μας στις 14 Μαΐου προχωρώντας σε πρόσκληση κόσμου από την ομόδοξη χώρα.''  

''Από τις 21 Μαρτίου, έχουν αλλάξει οι περιορισμοί στην υποδοχή των Ρώσων στην Ελλάδα και από 500 άτομα πλέον έχει φτάσει στα 4.000, εβδομαδιαίως. Το μέτρο αυτό επεκτάθηκε έως τις 19 Απριλίου, με την άφιξη αποκλειστικά αεροπορικώς και αποκλειστικά και μόνο μέσω τριών πυλών εισόδου στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου. Κατά την είσοδο τους, οι Ρώσοι θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ PCR τουλάχιστον 72 ωρών πριν την άφιξή τους στην Ελλάδα'', αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ