Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσικοί ''κεραυνοί'' κατά Τουρκίας: ''Ερντογάν θέλεις να σκοτώσεις πολίτες μας στο Ντονμπάς''

Οι δηλώσεις του Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του, έχει εκνευρίσει την ρωσική κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα πολλά ρωσικά site και πολιτικούς να αναπτύσσουν πλέον έντονη αντιτουρκική ρητορική. 


"Άσε την Κριμαία"   

 

Ο Υφυπουργός της Δούμας Μιχαήλ Σερέμετ, συμβούλεψε τον Τούρκο Πρόεδρο να μετριάσει την επιθυμία του. «Δεδομένης της επιθετικής ρητορικής του Ερντογάν, νομίζω ότι πρέπει να παροτρύνουμε τους πολίτες μας να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία, καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους εκεί», δήλωσε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ερντογάν πρέπει να προσέξει την κατάσταση εντός της χώρας του και να μην κοιτάει τα ρωσικά εδάφη. 


''Ξέχασέ το''

 

Ο Γερουσιαστής από τη χερσόνησο της Κριμαίας και μέλος της διεθνούς επιτροπής του Συμβουλίου Ομοσπονδίας, Σεργκέι Τσέκοφ, χαρακτήρισε τη θέση του Ερντογάν μη ρεαλιστική, σημειώνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν κάνει τέτοιες δηλώσεις για πρώτη φορά.

«Η Κριμαία δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ουκρανία, είναι αναπόσπαστο τμήμα της Ρωσίας και αυτό δεν θα αλλάξει», δήλωσε ο βουλευτής. 

 

"Την θεωρούν επικράτειά τους" 


 
Η Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Σβετλάνα Ζούραβα, δήλωσε ότι η Τουρκία θεωρεί την Κριμαία ως επικράτειά της και ως εκ τούτου υποστηρίζει την Ουκρανία στο ζήτημα της ιδιοκτησίας της χερσονήσου.

«Γενικά πιστεύουν από την αρχή ότι αυτή είναι η επικράτειά τους και όχι της Ουκρανίας.»  

Τι αναφέρουν άλλα ρωσικά ΜΜΕ

 

"Αρκετά με τις ψεύτικες ευφημίες για όλους αυτούς αυτούς τους "συνεργάτες μας" και άλλες ανοησίες. Λέξεις και εκφράσεις που μπερδεύουν μόνο την ουσία του θέματος.

Στις κοινωνικές εκδηλώσεις μπορείτε να χαμογελάσετε δεξιά και αριστερά, γιατί η εθιμοτυπία και τα χαμόγελα δεν σας υποχρεώνουν σε τίποτα. Αλλά δεν είμαστε σε πάρτι ή σε συνέλευση. Μπροστά μας είναι ο εχθρός, με τον οποίο έχουμε  μακροχρόνια και μεγάλη εχθρότητα που δεν είναι εκατό ετών. Πρόκειται για την Τουρκία και τον νέο Σουλτάνο Ερντογάν.

Είναι εχθρός μας όπως και η Ουκρανία ,με την «δημοκρατική χούντα» της, με επικεφαλής τον αναιδές Ζελένσκι. Όλα αυτά τα περί φιλίας και άλλα που ακούγονται, δεν έχουν σχέση με μια χώρα που μας μισεί.

Όσο πιο γρήγορα σταματήσουμε να προσποιούμαστε και να μιλάμε για τον «καλό γείτονα», τόσο καλύτερα θα είναι για τον εαυτό μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μας λένε, ίσως να ξεχάσουμε τα παλιά και να γίνουμε ξανά φίλοι. Δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα γίνουμε φίλοι.Έχουν ήδη βρει ο ένας τον άλλον, αλληλένδετοι σε στενές αγκαλιές και ενεργούν εναντίον της Ρωσίας. Σημειώστε ότι αμέσως μετά από μια επίσκεψη στην πρώτη γραμμή στο Donbass που πραγματοποίησε ο Ουκρανός Πρόεδρος, αμέσως μετά πήγε στο φίλο του Ερντογάν.

Και ποιος, σύμφωνα με τον  Zelensky, είναι "τρομοκράτης"; Φυσικά, αυτοί είναι κάτοικοι του DPR και του LPR, και γενικά όλοι όσοι δεν υποστηρίζουν την τρέχουσα κυβέρνηση.

Οι Τούρκοι δεν το κρύβουν, είναι έτοιμοι να προμηθεύσουν τους Ουκρανούς με όπλα, για να σκοτώσουν μεταξύ άλλων 500.000 χιλιάδες Ρώσους πολίτες που ζουν τώρα στο ΛΔΚ και στο ΛΚΡ.

Λοιπόν, γιατί ανταλλάσσονται όλα αυτά τα χαμόγελα και τα ευγενικά λόγια μεταξύ του Πούτιν και του Ερντογάν;

Δεν χρειαζόμαστε καθόλου την Ουκρανία, γιατί τι να πάρεις από έναν ζητιάνο που σπατάλησε την κληρονομιά του πατέρα του και τρώει τα τελευταία που του απέμειναν και τείνει το απλωμένο χέρι του στην καλή "θεία" την Ευρώπη και τον γενναιόδωρο "θείο" από την  Ουάσιγκτον;

Δεν χρειαζόμαστε αυτήν την Ουκρανία!

Γιατί χρειαζόμαστε την Τουρκία; Η ίδια η Τουρκία, η οποία, παρά τις κραυγές της παγκόσμιας πολιτιστικής κοινότητας, μετατρέπει την Αγία Σόφια από ναό σε τζαμί.

Μόνο για να μείνουμε σε χαμηλού επιπέδο ξενοδοχεία σε all-inclusive ξενοδοχεία στην Αττάλεια, το Kemer, το Alanya και το Bodrum, αξίζει η Τουρκία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινήσαμε επίσης να κατασκευάζουμε πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία, και είπαμε " Το Akkuyu είναι η εγγύηση μιας ισχυρής ρωσικής-τουρκικής φιλίας!" Αλλά εδώ πρέπει επίσης να το καταλάβετε: η Τουρκία δεν σέβεται  όλους τους διεθνείς οργανισμούς  και θα σεβαστεί τη φιλία μας;

Και τώρα, κατά την επίσκεψη του Ζελένσκι στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε την ένταξή του στην λεγόμενη «πλατφόρμα της Κριμαίας» - την ιδέα της Ουκρανίας να δημιουργήσει ένα ευρύ μέτωπο κρατών που υποστηρίζουν «την επιστροφή της προσαρτημένης Κριμαίας στην Ουκρανία».

Λοιπόν, το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ δεν σκόπευε ποτέ να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσική είναι γνωστό. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για αυτόν. Πρόκειται να ασκήσει πίεση στη Ρωσία. Προφανώς, στο πλαίσιο της παντουρκικής ιδέας του «Μεγάλου Turan» με τον εαυτό του επικεφαλής."

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ