Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Τεράστια κινητοποίηση: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές υλοποιούν μεγάλη άσκηση

Οι ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις της μεραρχίας του Pskov, υλοποιούν μεγάλης κλίμακας τακτική άσκηση στην ομώνυμη περιοχή με την χρήση αεροσκαφών, στέλνοντας σαφή προειδοποίηση σε Βαλτική-ΝΑΤΟ και Ουκρανία για τις προθέσεις του Κρεμλίνου.

Η όλη εκπαιδευτική επιχείρηση ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Απριλίου 2021, ενώ τα σενάρια που θα υλοποιήσουν οι ρωσικές μονάδες αλεξιπτωτιστών στοχοποιούν σαφώς τις χώρες της Βαλτικής και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που βρίσκονται σε αυτές, μαζί με το Κίεβο φυσικά.

Οι Ρώσοι επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές αφού έφτασαν στον υψηλότερο βαθμό ετοιμότητας, φόρτωσαν με τον βασικό εξοπλισμό, και στρατιωτικά οχήματα τους τα μεταγωγικά αεροσκάφη και “έπεσαν” στην περιοχή της ασκήσεως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η όλη επιχείρηση των επίλεκτων ρωσικών μονάδων και των μονάδων υποστήριξης διενεργήθηκε υπό τις συνθήκες ηλεκτρονικού πολέμου κατά του “εχθρού”.

“Κατά τη συλλογή πληροφοριών, την αξιολόγηση της κατάστασης  τις αποστολές μάχης, χρησιμοποιήθηκε το αυτοματοποιημένο σύστημα εντολών και ελέγχου Andromeda-D, το οποίο καθιστά δυνατή την κάλυψη όλων των επιπέδων διοίκησης και ελέγχου των αερομεταφερόμενων δυνάμεων”, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Συνολικά εμπλέκονται περισσότεροι από 1.500 Αλεξιπτωτιστές  και 200 ​​μονάδες στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού, μαζί με μεταγωγικά αεροσκάφη Ilyushin Il-76MD, και ελικόπτερα μεταφοράς Mil Mi-8 AMTSh "Terminator" και 4 ελικόπτερα Mi-24 Hind.

Ο ουκρανικός στρατός την ίδια στιγμή πραγματοποίησε εικονική επίθεση στα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Κριμαία με αεροσκάφη Bayraktar TB2.

Σύμφωνα με την Avia.pro, τα τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κινήθηκαν χθες κοντά στην Κριμαία, διερχόμενα δίπλα από την περιοχή Tendrovskaya.

Δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή πτήσης των drone, καθώς οι αναμεταδότες τους σταμάτησαν περιοδικά να λειτουργούν. Η Ουκρανία δεν σχολιάζει επίσημα τις πληροφορίες σχετικά με την πρόκληση στην Κριμαία, αλλά σίγουρα θα έχουμε ρωσική αντίδραση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως έχουμε αναφέρει στόχος της Μόσχας είναι ταυτόχρονα Βαλτική και Ουκρανία.

Για αυτό ο Ρώσος πρόεδρος “κλείδωσε” την διενέργεια  πολυήμερων “ασκήσεων” τις επίλεκτης δύναμης αλεξιπτωτιστών, ενώ  από το νότο διαθέτει πάντα υποβρύχια με πυραύλους Kalibr.

Η ρωσική κίνηση “δαγκάνας” έχει θέσει στο στόχαστρο της σενάρια επέμβασης Ρώσων αλεξιπτωτιστών μετά από καταιγισμό  πυραύλων Kalibr στα σημεία που βρίσκονται για παράδειγμα τουρκικά drone και μονάδες αρμάτων μάχης των Ουκρανών, ή αν απαιτηθεί θα έχουμε δράση στην περιοχή της Βαλτικής την οποία πάντα έχουν υπόψιν τους οι Ρώσοι αφού είναι η κοντινότερη απόσταση για την Μόσχα.  

Δεν κάνει πίσω η Μόσχα στην Ουκρανία, αν και δεν θέλει αναμέτρηση αυτήν ειδικά την περίοδο, αλλά διακυβεύονται πολλά στις περιοχές των ρωσόφωνων στην κόντρα της με την δύση.    

Την ίδια περίοδο το υπουργείο άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε το σενάριο μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και Κίεβου σε περίπτωση που αρχίσει μια επίθεση εναντίον του Ντονένσκ.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

αεροπορική βάση Chkalovsky
Ένοπλες Συρράξεις 0

Φρίκη στο Κρεμλίνο μετά την επιδρομή Ουκρανών σαμποτέρ σε μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές βάσεις της Μόσχας-Χτυπήθηκε το αεροπλάνο του Πούτιν; (Εικόνες)

Πρόκειται για την βάση Chkalovsky, η οποία φυλάσσεται εντυπωσιακά καλά, ωστόσο και πάλι η ομάδα δολιοφθοράς της...