Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Μυρίζει "μπαρούτι" στην Κριμαία: Ρώσοι εκτέλεσαν Τούρκους πράκτορες - Αμερικανικά drone σαρώνουν την περιοχή

"Ακήρυκτος πόλεμος" μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας με δολοφονία Τούρκων πρακτόρων σε ρωσικό έδαφος, τη στιγμή ακριβώς που ο Πούτιν εγκαινίασε τον πυρηνικό σταθμό του Ακουγιού, ως ένα ακόμη “μυστήριο” κεφάλαιο μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ αμερικανικά drone σαρώνουν Μαύρη Θάλασσα και Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρκετές ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι “ειδικοί” του Κρεμλίνου επεσήμαναν ότι η Τουρκία, έχει μια ταραχώδη σχέση με τη Ρωσία δεχόμενη σοβαρά πλήγματα, ιδίως μετά την “εξουδετέρωση” των πρακτόρων της στην Κριμαία και στην περιοχή του Βόλγα από την FSB, χωρίς να δίνουν παραπάνω λεπτομέρειες, ενώ η Άγκυρα με τακτικές πτήσεις charter αποστέλλει στην Χερσόνησο μαχητές που ελέγχονται από τον Ερντογάν.

Οι ίδιοι ομιλούν για τουρκο-ρωσική πολιτική που βασίζεται στην "αρχή του μπουφέ”, ο καθένας παίρνει ό,τι χρειάζεται και αγνοεί ή κλείνει τα μάτια σε αυτό που τον ενοχλεί και δεν του ταιριάζει», συνόψισαν οι Ρώσοι αναλυτές.

Η πολιτική αυτή του Β. Πούτιν, έχει εγείρει όμως τεράστια ερωτηματικά όπως έχουμε αναφέρει παλαιότερα στην αποκαλούμενη “συντηρητική πτέρυγα”, η οποία καθορίζει τις εξελίξεις στη χώρα πολλές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χρόνια.

Η Τουρκία είναι για τους Ρώσους πάντως σίγουρα “εχθρός” σε Ουκρανία, Κριμαία, για αυτό και το Κρεμλίνο έβγαλε άρον-άρον τα καταδρομικά κατευθυνόμενων πυραύλων “ΝΑΧΙΜΩΦ” και “ΜΟΣΧΑ”, για ασκήσεις στη Μαύρη θάλασσα.   

Ρώσοι σύμβουλοι έχουν επανειλημμένα επισημάνει τα «διπλά πρότυπα» της πολιτικής του Ερντογάν, ο οποίος, αφενός, ξεκινά στενή οικονομική συνεργασία με τη Μόσχα, αφετέρου διεξάγει ανοιχτή μάχη με τον ρωσικό στρατό στη Συρία.

«Είναι όμως ασύμφορο για τη Ρωσία να συγκρούεται με την Τουρκία. Μόσχα και Άγκυρα γνωρίζουν καλά ότι δεν είναι σύμμαχοι με την πλήρη έννοια της λέξης.

Η Μόσχα συνειδητοποιεί ότι τα τουρκικά ύποπτα σχέδια απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσίας και τα σχέδια της περιφερειακής ολοκλήρωσής της, γι' αυτό δεν θα επιτραπεί στην Άγκυρα να εισέλθει στην Ευρασιατική Ένωση.

Αλλά ταυτόχρονα η Μόσχα, δεν πρόκειται να συγκρουστεί με την Άγκυρα, δίνοντας χαρά στην Δύση, η οποία θέλει να ανατρέψει και τις δύο φιλόδοξες ανατολικές δυνάμεις», κατέληξαν οι Ρώσοι ειδικοί.

https://youtu.be/SmZKfxSjRJ0

Πτήσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στην Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του, καταγγέλλει ο ρωσικός τύπος συνεχίζει να χρησιμοποιεί ενεργά τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, για αποστολές SIGINT κατά της Ρωσίας και των δημοκρατιών του Ντονένσκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πτήσεις αναγνώρισης του ΝΑΤΟ καταγράφονται σχεδόν καθημερινά. Στις 11 Μαρτίου 2021, αμερικανικό Global Hawk της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ εντοπίστηκε κοντά στις ρωσόφωνες θέσεις.

Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα έκανε μια μακρά πτήση κατά μήκος της γραμμής οριοθέτησης στο Ντονένσκ καθώς και κοντά στα σύνορα της Κριμαίας.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι το στρατηγικό αμερικανικό drone μπορεί να παρέχει τέλεια εικόνα του εδάφους με ανάλυση 1 μέτρου σε βάθος 200 km, ανιχνεύοντας κινούμενους στόχους σε ακτίνα 100 km, επομένως, δεν χρειάζεται να πετάξει πολύ κοντά στα σύνορα ή στην πρώτη γραμμή.

Ταυτόχρονα, η παρουσία αμερικανικών drone στο Ντονένσκ μπορεί να υποδηλώνει την διερεύνηση των αδύνατων σημείων των ρωσόφωνων.

Την ίδια ημέρα, βρετανικό RC-135W της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας (ZZ666), απογειώθηκε από την αεροπορική βάση Waddington και εμφανίστηκε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Το αεροσκάφος υλοποίησε επανειλημμένα αποστολές αναγνώρισης, τόσο στην Ουκρανία όσο και στα σύνορα της περιοχής του ρωσικού Καλίνινγκραντ.

Πολλοί Ρώσοι ειδικοί επισημαίνουν ότι όλα αυτά αποτελούν προοίμιο πιθανών πολεμικών εξελίξεων σε Κριμαία και Ντονένσκ, οι οποίες κινδυνεύουν να εμπλέξουν τεράστιες δυνάμεις και συμφέροντα σε μια μεγάλη περιοχή, παρουσία βέβαια και της Τουρκίας που παίζει παντού πλέον για να ρεφάρει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.  

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ