Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Ρωσική ''ρουκέτα'' κατά Τουρκίας: ''Μπορούμε να καταρρίψουμε τα Bayraktar''

Σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας προχώρησε χθες ο Haluk Bayraktar, ο ιδρυτής της εταιρείας που κατασκευάζει τα γνωστά Bayraktar TB2 και όχι μόνο. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες ανέφερε: "Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου δεν μπορούσαν να σταματήσουν το Bayraktar TB2. Tόσο στη Λιβύη, όσο και στο Αρτσάχ, τα συστήματα της Μόσχας ήταν αναποτελεσματικά!'' 

''Πολλές χώρες ζητούν να αγοράσουν τα UAV μας. Υπάρχουν πολλά αιτήματα από την Ευρώπη. Επίσης θα τοποθετήσουμε UAV στο ''TCG Anadolu'', σε ένα χρόνο όλα θα είναι έτοιμα!'' 

Αυτές οι δηλώσεις εξόργισαν την Μόσχα, με το κρατικό ΜΜΕ ''RIA NOVOSTI'', να μην αφήνει αναπάντητη την τοποθέτηση του Haluk Bayraktar! 

''Η Ρωσία διαθέτει αποτελεσματικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση τουρκικών UAV. Ένα από αυτά τα μέσα είναι τα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Tor-M2KM. Ανιχνεύουν ταυτόχρονα 48 στόχους, παρακολουθούν δέκα και χτυπούν τέσσερις. Τα Bayraktar TB2 "δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν από τα οπλικά μας συστήματα'', αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
Το πυραυλικό σύστημα άμυνας της Sosna, είναι ικανό να ανιχνεύει αεροσκάφη σε απόσταση 30 χιλιομέτρων και πυραύλους cruise και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 12 χιλιόμετρα σε ύψος πτήσης ακόμα και 5 μέτρα από το έδαφος. 

Πάντως σύμφωνα με αναλυτές, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι τα τουρκικά εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα έχουν ανεπαρκέστατη θωράκιση, ενώ άλλες περιπτώσεις κατάρριψης τους, αποδόθηκαν σε έλλειψη εμπειρίας των Τούρκων στρατιωτών που τα χρησιμοποιούν. 

Μετά από ενδελεχείς έρευνες, αποκαλύφθηκε η ύπαρξη πολλών τεχνικών προβλημάτων στα τουρκικά drone, κυρίως κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπως το περιορισμένο βάρος των πυρομαχικών που μπορούν να φορτώσουν αυτά τα εναέρια οχήματα. 

Συγκρίνοντας το τουρκικό Bayraktar με άλλα επιθετικά drone, όπως  τα αμερικανικά, που πετούν σε απόσταση 400 χιλιομέτρων συνεχώς, μεταφέροντας πυρομαχικά που ξεπερνούν το εμπόδιο των 300 χιλιογράμμων, τα τουρκικά είναι ουσιαστικά “παιχνιδάκια” μπροστά τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στρατός Ξηράς 0

Το ελληνικό σύστημα LASER “Μινώταυρος” έγινε αντικείμενο έρευνας ξένων εταιρειών-Εξουδετερώνει στόχους άνω των 23000 ποδών (Βίντεο)

Θα τοποθετηθεί σε νησιά μικρονήσους κατά τουρκικών drone-Σούκος : Πρέπει να τα τοποθετήσουμε τα συστήματα στα νησιά για...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Διαμόρφωση τακτικής για την Ελλάδα: H παροχή εγγύς αεροπορικής υποστήριξης από τα Ρωσικά μαχητικά καταλύτης στην εξέλιξη των επιχειρήσεων

Παρά την αριθμητική υπεροχή 10:1 έναντι της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, η Ρωσία έχει τεθεί σε επισφαλή θέση και...