Ρωσία

Ριζοσπάστες του Ισλάμ "δηλητηριάζουν" και τη Ρωσία

Ριζοσπάστες Ισλαμιστές έχουν εντείνει τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να παρασύρουν τους νέους στο έγκλημα, δήλωσε ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ. "Με σκοπό την εμπλοκή των νέων σε παράνομη δραστηριότητα, εκπρόσωποι ριζοσπαστών ισλαμιστών φονταμενταλιστών έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους να μεταστρέψουν άτομα στην μουσουλμανική κουλτούρα", δήλωσε ο Πατρούσεφ σε συνάντηση με τους ανώτερους αξιωματούχους της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Περιφέρειας την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι παράγοντες περιλαμβάνουν προβλήματα στο σύστημα ανατροφής, αλλά και σχετικά με την ανεργία, την διαφθορά, δυσκολίες στην παροχή κοινωνικής ασφάλισης και στη λήψη εκπαίδευσης, είπε. "Υπήρξε πολλαπλασιασμός της ιδεολογίας της υποκουλτούρας που αρνείται τους καθιερωμένους κοινωνικούς και ηθικούς κανόνες και διευκολύνει το σχηματισμό κοινοτήτων που είναι στραμμένες στον εξτρεμισμό και την τρομοκρατία", δήλωσε ο Patrushev.

Από την πλευρά του πάντως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο εξτρεμισμός δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία και οι απόπειρες χρήσης της θρησκείας ως προκάλυμμα πρέπει να καταδικαστούν ξεκάθαρα. "Καμία παγκόσμια θρησκεία δεν δέχεται τις ιδέες του εξτρεμισμού, τις απορρίπτει απολύτως, και στην πραγματικότητα, ο εξτρεμισμός δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία. Πρέπει να δούμε και να κατανοήσουμε σαφώς τυχόν απόπειρες να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε θρησκεία ως κάλυψη για τον εξτρεμισμό. Αυτό δεν είναι παρά ο εξτρεμισμός και τρομοκρατία ", δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Δημοσιογράφοι ρώτησαν εάν το Κρεμλίνο πιστεύει ότι η Μόσχα δεν διαθέτει αρκετά τζαμιά για να επιτρέψει στους ισλαμικούς κληρικούς να πείσουν τη νεότερη γενιά για την ανεπάρκεια των ριζοσπαστικών ιδεών. "Μιλώντας για την κατασκευή τζαμιών και ούτω καθεξής, δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Απλώς δεν έχω τέτοιες πληροφορίες. Είναι απαραίτητο να μετρήσουμε τον αριθμό των υπαρχόντων τζαμιών και του μουσουλμανικού πληθυσμού της Μόσχας για να δούμε αν υπάρχουν προβλήματα με τζαμιά κ.λπ. ", είπε ο Πεσκόφ.

Πάντως μιας και ο λόγος για εξτρεμισμό οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου βρήκαν περισσότερες από 60 "αδρανείς" εξτρεμιστικές οργανώσεις το 2019, δήλωσε ο υπουργός του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ.

"Εξτρεμιστικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Μαρτύρων του Ιεχωβά, της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας κ.α., οι οποίες απαγορεύονται στη Ρωσία, κάνουν προσπάθειες να ενισχύσουν τις θέσεις τους στη Ρωσία", δήλωσε ο Πατρούσεφ και συμπλήρωσε πως οι μετανάστες συμμετέχουν ενεργά σε τέτοιες οργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Νέοι μετανάστες που δεν αποδέχονται τις κοινωνικοπολιτιστικές παραδόσεις της ρωσικής κοινωνίας και έχουν εξτρεμιστικές θρησκευτικές πεποιθήσεις βρίσκονται σε μια ομάδα ειδικών κινδύνων. Αποτελούν μια βάση πόρων για τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις", δήλωσε ο Patrushev. "Οι υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν και εξουδετέρωσαν περισσότερα από 60 "αδρανή "κύτταρα τέτοιων οργανώσεων στην επικράτεια το 2019", είπε.

Οι τάσεις συμμετοχής των νέων στις δραστηριότητες των θρησκευτικών οργανώσεων, των ολοκληρωτικών αιρέσεων που προωθούν τις ιδέες του νεοπαγανισμού, του αποκρυφισμού και του σατανισμού, παραμένουν στη Ρωσία, είπε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ