Ρωσία

Οι Ρώσοι γιορτάζουν την Ημέρα Αεροπορίας Στρατού 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας γιορτάζουν την ημέρα της στρατιωτικής αεροπορίας. Στις 28 Οκτωβρίου 1948, η πρώτη αεροπορική μοίρα εξοπλισμένη με ελικόπτερα δημιουργήθηκε στο Serpukhov, κοντά στη Μόσχα. Αυτή η ημερομηνία έγινε η ετήσια αργία του στρατιωτικού αυτού κλάδου.

Η αεροπορία στρατού με ελικόπτερα θεωρήθηκε αρχικά βοηθητική: τα καθήκοντά της ήταν η μεταφορά φορτίου, η ρύθμιση σε περιπτώσεις πυρκαγιάς και η αναγνώριση. Σήμερα, η ρωσική στρατιωτική αεροπορία, της οποίας ο οπλισμός θεωρείται από τους καλύτερους στον κόσμο, αποτελείται από αρκετές χιλιάδες ελικόπτερα σχεδιασμένα για μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών. Μερικοί από τους τύπους τους δεν έχουν ανάλογους στον κόσμο.

Τα καθήκοντα της αεροπορικής υποστήριξης για συνδυασμένους σχηματισμούς όπλων ανατίθενται στα Mi-8, Mi-24, Mi-26, Mi-28, καθώς και στα ελικόπτερα Ka-52. Η ανάπτυξη νέων μοντέλων βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ η ενημέρωση και αύξηση του αριθμού των στόλων ελικοπτέρων είναι μία από τις προτεραιότητες για τις ένοπλες δυνάμεις RF.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ