στενά Κερτς
Ρωσία

Η Ρωσία έκλεισε τα στενά του Κερτς & τη ρωσική ακτή της Μ. Θάλασσας

Ο ρωσικός στρατός εμπόδισε την ελεύθερη πρόσβαση στα στενά του Κερτς και σε ολόκληρο το τμήμα της ακτής της στη Μαύρη Θάλασσα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να κλείσει την πρόσβαση στα στενά του Κερτς και σε ολόκληρο το τμήμα της ρωσικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα, οι καθορισμένες ζώνες θα παρακολουθούνται στενά από ρωσικά πολεμικά πλοία και, πιθανότατα, από στρατιωτικά αεροσκάφη.

Ως μέρος στρατιωτικών ασκήσεων μεγάλης κλίμακας, η Ρωσία απέκλεισε παρόμοιες περιοχές της Κριμαίας, ωστόσο, με ποιον ακριβώς λόγο συνδέεται ο τρέχων περιορισμός είναι άγνωστος.

Η ίδια η κλειστή ζώνη ονομάζεται ήδη «γραμμή Mannerheim» και, επιπλέον, ένα πολύ αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι πριν από λίγες ημέρες ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο εμφανίστηκε ξαφνικά κοντά στην Κριμαία.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτή τη στιγμή, ασκήσεις διεξάγονται επίσης στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας, αλλά η τελευταία θα διαρκέσει μόνο λίγες ημέρες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Δεν του γλίτωσε ούτε ο βασιλιάς Αιγέας! Τούρκος συγγραφέας προαναγγέλλει την πρώτη φάση του σχεδίου υπαγωγής των νησιών μας στην τουρκική επικράτεια

“Βρώμικα” παιχνίδια με την ιστορία του Αιγαίου παίζουν οι Τούρκοι και ως γνωστόν η ιστορία εκδικείται