Σεργκέι Τόροπ
Ρωσία

Συνελήφθη ο «Ιησούς της Σιβηρίας»: Πιθανή φυλάκιση πάνω από 10 χρόνια

Οι κατηγορίες που ασκήθηκαν εναντίον του Σεργκέι Τόροπ ή αλλιώς «Ιησού της Σιβηρίας» επιφέρουν πιθανή ποινή φυλάκισης άνω των 10 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, ανακάλυψαν πολλά αντικείμενα που δεν συνάδουν...  με τον «Υιό του Θεού», δηλαδή βρήκαν όπλαχρήματα και ακόμη και παιχνίδια για ενήλικες, στο σπίτι του ηγέτη της αίρεσης.

Ο σύγχρονος «Μεσσίας», ονόματι Σεργκέι Τόροπ, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για ίδρυση παράνομης θρησκευτικής οργάνωσης «οι δραστηριότητες της οποίας περιλαμβάνουν βία κατά πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές έβαλαν χειροπέδες σε άλλα δύο μέλη της αίρεσης μαζί με τον ιδρυτή της την Τρίτη, με την υποψία ότι προκάλεσαν «σοβαρή βλάβη» στους οπαδούς τους, ενώ όλοι κρατούνται στην πόλη του Νοβοσιμπίρσκ, εν αναμονή της δίκης τους.

Κατά τη διάρκεια της εφόδου της Τρίτης, η αστυνομία βρήκε ένα κουτί με κενά και γεμάτα μπουκάλια αλκοόλκοσμήματαόπλαπαιχνίδια για ενήλικες και μια στοίβα χρημάτων, χωρισμένα σε ρούβλια, δολάρια και ευρώ μαζί με διάφορα όπλα όπως ένα ημι-αυτόματο τουφέκι Saiga και πολλά πιστόλια.

Η συγκεκριμένη αίρεση, ιδρύθηκε το 1991 και απαγορεύει στους οπαδούς της να καπνίζουν, να πίνουν ή να ανταλλάσσουν χρήματα, και να ζουν ως χορτοφάγοι.

Μάλιστα, ο δημιουργός του κινήματος, Tόροπ, είναι πρώην αστυνομικός της κυκλοφορίας και πιστεύει ότι είναι η μετενσάρκωση του Ιησού Χριστού, ενώ υιοθέτησε το όνομα «Βησσαρίων».

Μάλιστα, ο «Ιησούς» είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τη ρωσική αστυνομία για λόγους διαφθοράς και περιστατικά βίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ