Ναβάλνι στο νοσοκομείο
Ρωσία
Ενημερώθηκε στις:

Υπόθεση Ναβάλνι - Κρεμλίνο: "Κάηκε" ως απόδειξη το μπουκάλι με το νερό εφόσον βγήκε εκτος χώρας

“Άσχετο” δηλώνει το Κρεμλίνο για το μπουκάλι νερού που βρέθηκε αλλά εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου του Ναβάλνι. Ειδικότερα, η Μόσχα λέει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο, αλλά μεταφέρθηκε εκτός της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιο συγκεκριμένα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή (18.09.2020) ότι ένα μπουκάλι νερού που βρέθηκε μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος σύμφωνα με την Γερμανία και με άλλες δυτικές κυβερνήσεις δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αποδεικτικό στοιχείο στην σχετική έρευνα, αλλά αντίθετα μεταφέρθηκε εκτός της Ρωσίας από τους υποστηρικτές του.

Η ομάδα του Ναβάλνι ανακοίνωσε την Πέμπτη (17.09.2020), ότι το μπουκάλι νερού αφαιρέθηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στην πόλη Τομσκ της Σιβηρίας τον περασμένο μήνα και μεταφέρθηκε στη Γερμανία όπου βρέθηκαν ίχνη του νευροτοξικού παράγοντα “νόβιτσοκ”.

Όταν ερωτήθηκε για το εύρημα αυτό, το Κρεμλίνο απάντησε ότι Ρώσοι ειδικοί δεν κατάφεραν να εξετάσουν το μπουκάλι και ότι η Μόσχα, ως εκ τούτου, δεν είναι σε θέση να σχολιάσει.

Η Ρωσία λέει ότι χρειάζεται να δει περισσότερες αποδείξεις προτού ξεκινήσει μια επίσημη ποινική έρευνα για την υπόθεση Ναβάλνι.

μπουκάλι νερό
Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ