Ρωσία

Η Ρωσία ενδιαφέρεται για μαζική παραγωγή του «Sputnik V» στην Ινδία

Η Ρωσία καταχώρησε το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού στον κόσμο, το οποίο ονόμασε Sputnik V, την περασμένη εβδομάδα. Το εμβόλιο παρήχθη από το Κέντρο Ερευνών Μικροβιολογίας, Γκαμαλέγια και μπήκε στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών την Τετάρτη.

Η Ινδία έχει την ικανότητα μαζικής παραγωγής του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό και Ρωσία ενδιαφέρεται να μετατρέψει την Ινδία σε συνεργάτη παραγωγής, δήλωσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, Κιρίλ Ντμίτριεφ στο τηλεοπτικό κανάλι India Today σε συνέντευξή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είδαμε τον πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι να σχολιάζει ότι η Ινδία είναι ανοιχτή στην παρασκευή του εμβολίου στη χώρα τους ... Η Ινδία έχει ήδη επενδύσει στον τομέα των εμβολίων, υπάρχουν ήδη κορυφαίες εταιρείες και κατασκευαστικές ικανότητες στην Ινδία, επομένως η Μόσχα επιθυμεί να κατασκευάσει το Sputnik V Ινδία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτριεφ.

Είπε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου στην Ινδία. «Στόχος μας είναι ο εμβολιασμός 40 εκατομμυρίων ανθρώπων. Συνεργαζόμαστε με είκοσι χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΑΕ. Θέλουμε να κάνουμε αυτό το εμβόλιο προσιτό και με συνεργάτες παραγωγής σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Επενδύσεων.

Παράλληλα, τόνισε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. «Το εμβόλιο είναι ασφαλές και αξιόπιστο. Έχω εμβολιαστεί μαζί με ολόκληρη την οικογένειά μου... Σε τρεις μήνες 200.000-300.000 άνθρωποι θα εμβολιαστούν σε όλο τον κόσμο με το Sputnik V».

Η Ινδία έχει επιβεβαιώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού, ο τρίτος μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων από αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βραζιλίας. Περισσότεροι από 49.000 ασθενείς έχουν πεθάνει από επιπλοκές που σχετίζονται με τον ιό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ