Ρωσία

Ρωσία: Η Κούβα μπορεί να ξεκινήσει την παραγωγή του εμβολίου τον Νοέμβριο

Πριν δοκιμαστεί σε 76 εθελοντές, το "Sputnik V" πέρασε όλες τις δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF) Kiril Dmitriev ανακοίνωσε ότι η Κούβα θα μπορούσε να αρχίσει να παράγει το εμβόλιο COVID-19, το Sputnik V, τον Νοέμβριο.

«Η Κούβα έχει μεγάλη ικανότητα να παράγει φάρμακα και εμβόλια με εξειδικευμένο προσωπικό. Θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με την κυβέρνησή της για να ξεκινήσει η παραγωγή εμβολίων τον Νοέμβριο », δήλωσε ο Ντμίτρι.

Τόνισε, επίσης, ότι το τρίτο στάδιο των δοκιμών εμβολίων θα ξεκινήσει την Τετάρτη στη Ρωσία. Αργότερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και οι Φιλιππίνες θα συνεχίσουν να το δοκιμάζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τρίτη, ο υπουργός Υγείας Mikhail Murashko ανακοίνωσε την καταχώριση του πρώτου εμβολίου COVID-19 στον κόσμο, το Sputnik V, το οποίο πήρε το όνομά του από τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο που εκτοξεύτηκε σε τροχιά από την ΕΣΣΔ το 1957.
Πριν δοκιμαστεί σε 76 εθελοντές, το ρωσικό εμβόλιο COVID-19 πέρασε όλες τις απαραίτητες δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας σε πολλά είδη ζώων.

Russia Registers First COVID-19 Vaccine

The vaccine will be voluntary for use in Russia and has to be administered twice within a time span of two weeks.

Gepostet von teleSUR English am Dienstag, 11. August 2020

Την Τρίτη το πρωί, το Sputnik ανέφερε ότι το ρωσικό εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Gamaleya, μπορεί να προστατεύσει ένα άτομο από τον κορονοϊό για έως και δύο χρόνια μετά την ένεση.

"Μια τέτοια παρατεταμένη περίοδος προστασίας είναι δυνατή λόγω του εμβολίου που βασίζεται σε ιικούς φορείς - ένας αβλαβής ανθρώπινος αδενοϊός παραδίδει ένα τμήμα του ιού COVID-19 σε ένα ανθρώπινο σώμα αναγκάζοντάς τον να σχηματίσει μια ανοσοαπόκριση σε αυτόν", σύμφωνα με το Sputnik.
 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ