Ρωσία

Ρωσία: "Πολιτικές σκοπιμότητες" οι κυρώσεις της ΕΕ για τις κυβερνοεπιθέσεις

Ξεκάθαρες είναι οι πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει κυρώσεις εναντίον Ρώσων, Κινέζων και Βορειοκορεατών πολιτών και οντοτήτων για τις φερόμενες κυβερνοεπιθέσεις, τόνισε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Πέμπτη, η ΕΕ για πρώτη φορά, εισήγαγε κυρώσεις εναντίον έξι ατόμων και τριών οντοτήτων της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας, τα οποία σύμφωνα με την ΕΕ, είναι υπεύθυνα ή εμπλέκονται σε διάφορες κυβερνοεπιθέσεις.

Τα περιοριστικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνουν την απαγόρευση ταξιδιών μέχρι και «πάγωμα» των περιουσιακών τους στοιχείων.

«Είμαστε μπερδεμένοι και αναστατωμένοι με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 30 Ιουλίου να θεσπίσει μονομερείς περιορισμούς σε πολλούς πολίτες και οντότητες της Ρωσίας, της Κίνας και της Β. Κορέας» αναφέρει αρχικά το ρωσικό υπ. Εξωτερικών.

Στη συνέχεια μάλιστα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, προσθέτει πως για άλλη μια φορά χωρίς κανέναν λόγο, με πρόσχημα την εμπλοκή σε συμβάντα στον κυβερνοχώρο, για πρώτη φορά επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα με σαφή πολιτικά κίνητρα.

Μάλιστα, το ΥΠΕΞ της Ρωσίας τονίζει πως οι μονομερείς κυρώσεις είναι παράνομες και επιβλαβείς και προτρέπει την ΕΕ να σταματήσει να πιέζει τη Μόσχα και προσφέρεται να βοηθήσει στην εξεύρεση αποτελεσματικότερων κανόνων για την αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ