Ρωσία

Ρωσική Rostec: Αρκτική έκδοση του ελικοπτέρου Mi-26T2V μετά τα μέσα του 2021

Η Rostec θα εργαστεί σε μια αρκτική έκδοση του ελικοπτέρου βαρέων στρατιωτικών μεταφορών, Mi-26T2V, αφότου το συγκεκριμένο μοντέλο τεθεί σε μαζική παραγωγή μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας κατασκευής ρωσικών ελικοπτέρων που υπάγεται στη Rostec, Andrey Boginsky.

«Ο πρώτος μας στόχος σήμερα είναι να ολοκληρώσουμε τις δοκιμές του Mi-26T2V στο πλαίσιο της σύμβασης που συνήφθη με το Υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να λάβουμε έγκριση για μαζική παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους», είπε ο Andrey Boginsky στο Sputnik.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, οι κοινές δοκιμές πτήσης βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά συζητείται και το ζήτημα της δημιουργίας μιας αρκτικής έκδοσης του ελικοπτέρου. 

«Μόλις ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας για το Mi-26T2V, θα αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα (την αρκτική έκδοση του ελικοπτέρου) πιο στενά. Επίσης, παρουσιάσαμε αυτήν την ιδέα σε συναδέλφους του υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης. Ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να ενοποιήσουμε τις έννοιες τόσο για το στρατό όσο και για το υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης», πρόσθεσε ο Boginsky. 

Το 2019, ο Boginsky είχε πει στο Sputnik ότι ο στρατός εξετάζει μια αρκτική έκδοση του Mi-26T2V . Ωστόσο, τότε είχε δηλώσει ότι δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός αλλά μονάχα μια προσέγγιση των όρων εργασίας. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, θα πάρει περίπου δύο χρόνια από τη λήψη των προδιαγραφών απόδοσης από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μέχρι τη δημιουργία του πρώτου ελικοπτέρου τέτοιου τύπου. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ