Ρωσία

Μόσχα: ''Εσωτερικό θέμα της Τουρκίας η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!''

Απογοήτευση και από Ρωσία. Μετά την ''σιωπή'' από ΗΠΑ, ΕΕ και Γερμανία, η Μόσχα δίνει το τελειωτικό ''χτύπημα'', καθώς αναφέρει πως το ζήτημα της Αγίας Σοφίας είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας. 

Μάλιστα το Κρεμλίνο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την Ρωσική Εκκλησία, η οποία καταδίκασε την απόφαση Ερντογάν! 

Τι αναφέρει το Ρωσικό ΥΠΕΞ: 

''Εσωτερικό θέμα της Τουρκίας στο οποίο κανείς δεν πρέπει να παρέμβει'', θεωρεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως ανέφερε σήμερα, Δευτέρα, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Βερσίνιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Βερσίνιν υπογραμμίζει ταυτόχρονα τη σημασία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς του μνημείου.

''Γνωρίζετε ότι αυτό το ζήτημα προκάλεσε δημόσια κατακραυγή στη χώρα μας και πέραν αυτής. Σε γενικές γραμμές, θεωρούμε ότι αυτό είναι το εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας, στο οποίο ούτε εμείς ούτε οποιοσδήποτε άλλος πρέπει να αναμιχθεί. Ταυτόχρονα, σημειώνουμε την αξία του μνημείου ως τόπου που αποτελεί μέρος του παγκόσμιου πολιτισμού και πολιτισμού'' δήλωσε ο Βερσίνιν σε δημοσιογράφους. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ο Ερντογάν είναι ασταμάτητος διότι όπως φαίνεται έχει ''πλάτες''. Κανείς δεν τον σταματάει και πλέον στρέφεται προς Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ. 

Η Άγκυρα με την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έστειλε πρώτα μήνυμα στην Ελλάδα και μετά στους υπόλοιπους. Το όραμα του Ερντογάν είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αυτό κάποιοι στην Αθήνα πρέπει να το καταλάβουν. 

Η Τουρκία λειτουργεί με σχέδιο. Η Ελλάς άμεσα πρέπει και μπορεί να μπλοκάρει τα σχέδιά της, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Αγωνία για τον Ιρανό πρόεδρο: Βρέθηκε το ελικόπτερο μεταδίδει η τηλεόραση του Ιράν - Όλη η χώρα προσεύχεται - "Είναι νεκρός" λέει το Ισραήλ (Βίντεο)

Συνεχίζονται οι έρευνες στη δύσβατη περιοχή υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες για τον εντοπισμό των επιβατών - Τα σενάρια...