Ρωσία

Παίρνει μέτρα η Ρωσία: Έκτακτη άσκηση αντιμετώπισης βιολογικού πολέμου διέταξε ο Πούτιν

Άκρως περίεργη εσπευμένη άσκηση αντιμετώπισης βιολογικού πολέμου έκανε χθες ο ρωσικός στρατός στο Αικατερίνεμπουργκ, μετά από απόφαση του Ρώσου προέδρου  και πιθανόν μετά την δράση και τις πληροφορίες που έχει η αποστολή των Ρώσων στρατιωτικών στην Βόρειο Ιταλία και την πόλη Μπέργκαμο.      

Διεξάγεται ειδική εκπαίδευση από εξειδικευμένο στρατιωτικό ιατρικό τμήμα του νοσοκομείου της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο ετοιμότητας των μονάδων με την χρήση ειδικού εξοπλισμού και μηχανημάτων, για την εκτέλεση καθηκόντων εντοπισμού καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με την εμφάνιση απειλής λοίμωξης και διάδοσης ιογενών λοιμώξεων”, αναφέρει το ρωσικό γενικό επιτελείο στρατού.

Το στρατιωτικό προσωπικό του MOSN πραγματοποιεί πορεία προς την περιοχή της ασκήσεως με τον τυποποιημένο εξοπλισμό σε έναν από τους χώρους κατάρτισης στην περιοχή του Sverdlovsk, όπου ανέπτυξε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο εξοπλισμένο με σύγχρονο ιατρικό και τεχνικό εξοπλισμό.

Τα πληρώματα των ρωσικών δυνάμεων βιολογικού πολέμου σύμφωνα με τις εντολές φόρτωσαν τα μέσα προστασίας και του εξοπλισμού RHB σε αεροσκάφη IL-76 ως μέρος της ασκήσεως ετοιμότητας για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, που συνδέονται με την απειλή της μόλυνσης και την εξάπλωση των ιογενών λοιμώξεων.

Ρώσοι ειδικοί συμμετέχουν στα μέτρα για την αύξηση της ετοιμότητας για την επίλυση προβλημάτων εντοπισμού που σχετίζονται με την εμφάνιση απειλής της εξάπλωσης ιογενών λοιμώξεων, καταλήγει το ρωσικό ΥΠΑΜ.

Η ουσία βέβαια είναι γιατί τώρα και γιατί τόσο εσπευσμένα υλοποιείται αυτή η άσκηση από την Μόσχα.

Χωρίς ίχνος αισθήματος συνομοσιολογίας οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δυνάμεις υλοποιούν στρατιωττικά σενάρια που μπορεί να υπήρχαν στο καλεντάρι τους.

Μόνο που ο χρόνος που το υλοποιούν εν μέσω πανδημίας, αποτελεί γρίφο για πολλούς, διότι υπάρχει ήδη μια αποστολή Ρώσων στρατιωτικών στην Βόρειο Ιταλία, η οποία ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο στην άμεση υλοποίηση της ασκήσεως, μπορεί και όχι.  

Επίλεκτη ομάδα Ρώσων στρατιωτικών της μονάδος βιολογικού πολέμου με ειδικότητα στην ιολογία και την επιδημιολογία, έστειλε η Μόσχα προς την πόλη Μπέργκαμο, όπου  διεξάγει έρευνες  για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Με βάση τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων, αποφασίστηκε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που έχουν εμπειρία στην καταπολέμηση επιδημιών που προκαλούνται από επικίνδυνους μολυσματικούς παράγοντες σε όλο τον κόσμο, θα αρχίσουν να εκτελούν καθήκοντα στην ιταλική πόλη Μπέργκαμο με ειδικά  μηχανήματα και εξοπλισμό", ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το ερώτημα όμως είναι γιατί πήγαν Ρώσοι στρατιωτικοί της ειδικής μονάδος ΑΡΒΧΠ ( ατομικού ραδιολογικού βιολογικού χημικού πολέμου) σε μια χώρα (Ιταλία)  για να βοηθήσουν και δεν μετέβησαν γιατροί από ρωσικά πολιτικά νοσοκομεία;

Επίσης γιατί το Κρεμλίνο διέταξε τώρα μια μεγάλη άσκηση με σενάριο πανδημίας όμοιο με αυτό που ήδη αντιμετωπίζει η χώρα;

Φοβάται η Μόσχα σενάρια που έχουν σχέση με ιούς που “κατασκευάζονται” σε εργαστήρια και εκτιμά κάτι διαφορετικό από ότι ζούμε τώρα;

Την ίδια στιγμή η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία αποφάσισε ότι από τώρα και στο εξής το Πεντάγωνο θα σταματήσει να παρέχει κάποια λεπτομερέστερα στοιχεία σχετικά με τον  νέο τύπου κορωναϊό (Covid-19) στον αμερικανικό στρατό, φοβούμενη ότι αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από  "εισβολείς", σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού Άμυνας Mark Esper.

Ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Mark Esper, σε συνέντευξή του στο Reuters, δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να μοιράζονται στοιχεία σχετικά με το συνολικό αριθμό περιπτώσεων μόλυνσης από τον κορωναϊό στις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες αυξήθηκαν κατά 30% φτάνοντας τα 227 κρούσματα.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του Πενταγώνου ανέφερε ότι «ορισμένες πληροφορίες που σχετίζονται με  συγκεκριμένες αποστολές» για την καταπολέμηση της πανδημίας θα ταξινομηθούν κατά τρόπον ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η «επιχειρησιακή ασφάλεια» των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ.

"Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να σας δίνουμε  συγκεντρωτικούς αριθμούς. Αλλά δεν πρόκειται να διευκρινίσουμε τους αριθμούς, επειδή μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες σχετικά με το πού μπορούμε να επηρεαστούμε με ταχύτερο ρυθμό, από ό, τι μπορεί να συμβαίνει σε κάποια άλλα μέρη ", δήλωσε ο Υπουργός άμυνας προσπαθώντας να εξηγήσει με αρκετά περίπλοκο τρόπο τους λόγους αυτής της απόφασης για τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Το ποιες πληροφορίες θα είναι εμπιστευτικές, ο επικεφαλής του αμερικανικού στρατού δεν εξήγησε.

Πολλά τα ερωτήματα λοιπόν, αλλά η απάντηση που θα πρέπει να μάθουμε είναι μία, και αφορά την αντιμετώπιση μιας πανδημίας από όπου και αν αυτή προήλθε, η οποία θα αλλάξει πολλά πράγματα στον πλανήτη μας το επόμενο διάστημα, σε όλα τα επίπεδα.
     

 

https://business.facebook.com/mod.mil.rus/videos/2573404506312846/

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ