Ρωσία

Kρίσιμες στιγμές: Η Μόσχα στέλνει μονάδα ''βιολογικού πολέμου'' στην Ιταλία - ΝΑΤΟ & ΕΕ εγκατέλειψαν την Ρώμη

Επίλεκτη ομάδα Ρώσων στρατιωτικών της μονάδος βιολογικού πολέμου με ειδικότητα στην ιολογία και την επιδημιολογία, στέλνει η Μόσχα προς την πόλη Μπέργκαμο, όπου θα διεξάγει έρευνες και θα λάβει μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Το γεγονός ότι η Ρωσία θα βοηθήσει την Ιταλία στην καταπολέμηση του κορωνοϊού έγινε γνωστό το Σάββατο 21 Μαρτίου, μετά από τηλεφωνική συνδιάλεξη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ιταλό πρωθυπουργό Giuseppe Conte.

"Με βάση τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων, αποφασίστηκε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που έχουν εμπειρία στην καταπολέμηση επιδημιών που προκαλούνται από επικίνδυνους μολυσματικούς παράγοντες σε όλο τον κόσμο, θα αρχίσουν να εκτελούν καθήκοντα στην ιταλική πόλη Μπέργκαμο με ειδικά  μηχανήματα και εξοπλισμό", ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλάμε για την πλέον επίλεκτη μονάδα ΑΡΒΧΠ (Ατομικού Ραδιοοβιολογικού Χημικού Πολέμου) των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία δρα αποκλειστικά σε καταστάσεις “βιολογικού πολέμου”.

Έτσι έχουμε εδώ πολλά και εύλογα ερωτήματα, όπως, τι κάνουν ακριβώς οι Ρώσοι στρατιωτικοί ειδικοί με την άδεια του ιταλικού γενικού επιτελείου στην πόλη “μηδέν” της πανδημίας στην Ιταλία;

Γιατί έδωσε εσπευσμένα την συγκατάθεσή του το ιταλικό γενικό επιτελείο (χώρα του ΝΑΤΟ) σε μια ρωσική στρατιωτική ιατρική μονάδα και τι ακριβώς θα αναζητήσουν οι ειδικοί της Μόσχας;

Αυτό που βιώνει η Ιταλία δεν είναι απλά μια τραγωδία αλλά είναι η κόλαση του Δάντη χωρίς τελειωμό. Η απόφαση για αποστολή αποσπασμάτων Ρώσων ειδικών στο Μπέργκαμο πάρθηκε σήμερα Τρίτη μετά από διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα  των ιταλικών χερσαίων δυνάμεων στη Ρώμη,ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Ρώσος υποστράτηγος, υποδιοικητής της μονάδας βιολογικού πολέμου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, Σεργκέι Κιρίλοφ, ηγείται της επιχειρησιακής ομάδας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας στην Ιταλία.

 Όπως αναφέρθηκε από το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, απεστάλησαν στην Ιταλία οκτώ ιατρικές ομάδες και περίπου 100 Ρώσοι στρατιωτικοί επιστήμονες (ιολόγοι, επιδημιολόγοι), καθώς και σημαντικός εξοπλισμός διάγνωσης και απολύμανσης. 

Αναφέρθηκε δε ότι 14 βαρέα μεταφορικά αεροσκάφη IL-76 των Ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων πέταξαν από τη Ρωσία στην Ιταλία.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ για άλλη μία φορά είναι κατώτεροι των περιστάσεων!

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ